Cumhurbaşkanı Erdoğan: FATÖ, NATO kaynaklarına girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ PKK YPG PYD AB NATO BM

Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO'nun Türkiye'nin taleplerini kabul ettiğini ifade ederek, "FETÖ, NATO kaynaklarına girdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde: 

Sizler Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı eserlerle adını tarihi yazdırmış efsane bir kadrosunuz. Bunun için her birinize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah, bu birlikteliğimizi son nefesimize kadar sürdüreceğiz. 

Karşımızdaki bu muhteşem tablo öyle bir anda oluşmadı. Bu kardeşlerimin en yenisiyle bile 10-15 yılı geride bırakan bir siyasi geçmişimiz var. Nice yatırımların mutluluğunu birlikte yaşadık. Şeytanın bile aklına gelmeyecek nice tuzakları birlikte bozduk. Sıfatlar, makamlar gelir geçer ama bu gurur verici yaşanmış hakikatler bizimle kalır. Bırakın ülkemizi, dünyada pek az yöneticiye böylesine vefalı, köklü ve kaliteli bir kadro ile yürümek nasip olmuştur.

AK Parti'yi kuran da iktidara getiren de milletimizdir.

Menderes ve Özal'ın başlattığı reformları çok daha fazlasıyla hayata geçirmek bize nasip oldu.

İKİ BÜYÜK ŞEHRİN BAŞKANLIK NEZDİNDE KAYBEDİLMESİNDEN ÜZÜNTÜ DUYDUM

Ülkemizin en büyük iki şehrinin başkanlık nezdinde kaybedilmiş olmasından üzüntü duydum.

Meclislerini İstanbul'un da, Ankara'nın da biz kazandık. Arkadaşlar, bunu iyi anlatmamız lazım. Bir belediye dediğimiz zaman olay sadece Başkan değildir, meclistir. Mecliste güçlüyseniz belediye de güçlüdür. Rakiplerimizin hepsi birleştiği için kaybettik. En kısa zamanda kayıplarımızı geri almalıyız. Kayıplarımızı inşallah ilk fırsatta telafi etmekte kararlıyız. 

DODURGA SEÇİMLERİ SİYASİ TARİHİMİZDE YERİNİ ALDI

Dodurga seçimleri siyasi tarihimizde yerini aldı. Dodurga seçimlerinde muhalefetin tamamı 146 oyda kalırken AK Parti 995 oya karşılık gelen yüzde 87'lik bir oranla seçimi açık ara kazanmıştır. 

Bu seçimde farklı bir sonuç çıksa ortalığı birbirine katacak olanların AK Parti kazandığında nasıl başlarını kuma gömdüklerini sizler de görüyorsunuz. 

Ülkenin ve milletin kazanımlarında sırf bize ve partimize fayda getireceği için üzüntü duyan ve milletimizin yaşadığı her sıkıntıyı sevinçle karşılayan bir güruh peyda oldu. 

Ülkemizi bu emperyalist uçaklarına bırakmayacağız. Türkiye, yakın tarihinin en önemli seçimlerinden bir tanesine hazırlanıyor. Bu seçimin anlamını en iyi biz biliriz. 

Terör örgütleriyle siyasi ve ekonomik tetikçilerle boğuşarak geldiğimiz yer mühimdir. 

Artık kendi vizyonunu belirleyen ve gerekli adımları kararlılıkla atan bir Türkiye var. Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete kadar her alanda sahip olduğu güçlü alt yapıyla hedeflerine kilitlenen bir Türkiye ve siz varsınız.

Küresel finans, sağlık krizi, Rusya Ukrayna Savaşı gibi, dünyanın zorlu sınamaları, Türkiye'nin gücünü daha da gündeme getirmiştir. Ülkemizin dünyadaki seçkin yerini almaya her zamankinden daha yakındır. Sıkıntılarımız, sancılarımız ve ödediğimiz bedeller var. Hayat pahalılığının vatandaşlarımızın belini büktüğünü görüyoruz. 

SABİT KAZANÇLILARIN SIKINTILARINI GİDERMEYE ÇALIŞTIK

Asgari ücretle birlikte sabit kazançlıların gelir seviyesini artırarak yaşadığımız sıkıntıları hafifletmeye çalışıyoruz. Belediye Başkanlarımızın maaşlarındaki iyileştirmenin de hayırlı olmasını diliyorum.

Dünyanın resesyonun eşiğinde olması, Türkiye ekonomi programımızın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Alım gücü bir miktar düştü ama kimseyi işsiz bırakmadık, aç bırakmadık. Önümüzdeki Ocak ayıyla birlikte enflasyonu da kontrol atına akacağız. Şu üç şeyi yapacağız. Birincisi, 20 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdik, ülkemize sağladığımız demokratik kazanımları ortaya koyarak hafızaları canlı tutmalıyız; ikinci olarak bu alt yapı ile ülkemizi nereye ulaştırmak istediğimizi anlatacağız, ülkemizi hak ettiği konuma biz getirdik biz getirebiliriz, karşımızdaki güruhun geleceğimize nasıl zarar vereceğini biz anlatacağız. 

PKK, PYD, YPG VE FETÖ, NATO KAYITLARINA TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GİRDİ

NATO Zirvesi'ni izlediniz. Kimlerle, neyi, nasıl konuştuğumuzu takip ettiniz. Eğitilip donatılan binlerce teröristlerin sınırlarımızın dibinde beklediği ve saldırmak için sinsice hazırlık yaptığı, Türkiye'yi Suriye'den de Ukrayna'dan da beter etmek isteyenlerin olduğu çok kritik bir süreçten geçiyoruz. NATO'nun kayıtlarına PKK, YPG, PYD, FETÖ bir terör örgütü olarak girmiştir. AB kayıtlarında olan PKK, artık onunla birlikte diğer örgütler de NATO'nun kayıtlarına girmiştir. 

Bunlar NATO kayıtlarına girmeden bu imzayı atmayız dedik ve bunu kabul etmek zorunda kaldılar. Bu örgütler, NATO kayıtlarına girdi. Kimseyi aldatamazsınız. NATO'nun şu an kayıtlarını açarsınız ve o kayıtları çok net bir şekilde görürsünüz. 

CUMHURBAŞKANLIĞINI BİZİM KAZANMAMIZ ŞARTTIR

2023 seçimlerinde bizim kazanmamız şarttır. Evlatlarımızın geleceği için bu imtihanı da vermeye mecburuz. 2023 seçimleri tüm bunların ötesinde bir anlam ve öneme sahiptir. Bu seçim kızgınlıkla, kırgınlıkla hareket edilebilecek bir seçim değildir. Kardeşlerim, bu topluluk birbirlerini 'Yaradılanı severiz, yaradandan ötürü' felsefesiyle sevmeli. 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Recep Tayyip Erdoğan