Cumhurbaşkanı Erdoğan: En uygun zamanda karadan teröristlerin tepelerine bineceğiz

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan AK Parti TBMM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin, "Bu operasyonlar başlangıç. Bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz" dedi. Düzce depremine ilişkin de konuşan Erdoğan, "Hamdolsun vahim bir yıkım ve kayıpla karşılaşmadık" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, Düzce depremiyle ilgili açıklamasında, "Deprem Gölyaka'da çok sayıda binada hasara yol açmakla birlikte hamdolsun vahim bir yıkım ve kayıpla karşılaşmadık" dedi.

Terörle mücadele konusunda önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn El Arab'a dikkat çekti. Erdoğan, "Teröristlerin içine saklanarak kendilerini güvende hissettikleri o beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır. Bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

"HAMDOLSUN VAHİM BİR YIKIM VE KAYIPLA KARŞILAŞMADIK"

Sözlerimin hemen başında bu sabah erken saatlerde yaşadığımız Düzce Gölyaka merkezli 5.9'luk depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Geniş alanda hissedilen depremde yaralananlara şifalar diliyorum. Deprem Gölyaka'da çok sayıda binada hasara yol açmakla birlikte hamdolsun vahim bir yıkım ve kayıpla karşılaşmadık. Kurumlarımız gereken tespit ve telafi çalışmalarını yürütüyor. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten, kazadan muhafaza eylesin, beterinden korusun. 

YUSUFELİ'DEKİ AÇILIŞLAR

Dün hizmete açtığımız Artvin Yusufeli Barajı ve HES'in yeni Yusufeli yerleşim bölgesinin ve yeni Yusufeli yollarının ülkemize ve milletimize bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemize gerçekten iftihar verici bir eser kazandırdık. 

İSTİKLAL'DEKİ TERÖR SALDIRISI

Yürüttüğümüz diplomasi trafikleriyle ilgili kapsamlı değerlendirmelerimi kabine sonrasında yapacağım açıklamaya bırakıyorum. Bugün burada sizlerle terör saldırıları hususundaki gelişmeleri ve atacağımız yeni adımları paylaşmak istiyorum. İstiklal'deki bombalı saldırı, failleri ile kısa sürede aydınlatılmıştır. Bombayı koyan terörist ile ona yardımcı olan çok sayıda kişi ülkemiz içinde ve dışında yakalanarak adalete teslim edilmiştir. En tepeden en aşağıya kadar eyleme karışan kim varsa, nerede olursa olsun bulunacak, dökülen masum kanlarının hesabı kendisinden misliyle sorulacak, cezası kesilecektir. Türkiye artık ülkemize ve milletimize yönelik saldırılara karışan teröristlerle, onlara yardım eden herkesi yakalama kabiliyetine sahiptir. İstanbul'daki eylemi timsah gözyaşı ile kınayanların gerçek yüzleri operasyonlara verdikleri tepkilerle ortaya çıkmıştır. 

"BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKMA HAKKIMIZ VAR"

Madem karşımızdakiler kendi sözlerini tutamıyor, yapılan anlaşmanın gereklerini yerine getiremiyor öyleyse bizim kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur. Bizim her sözümüz gibi bu beyanımızın da gerisinde çok somut gerekçeler, inkarı mümkün olmayan hakikatler vardır. Bazı gafiller Türkiye'nin harekatlarını ve terör örgütlerinin yöntemlerini kavrayamamış olsa da hamdolsun milletimiz her şeyin farkındadır. Hatırlayın, göreve geldiğimizde terör Türkiye'nin sorunlarının sıralamasında birinci sıradaydı. Peki, şimdi nerede? Şimdi artık geride. Bu bir iradenin, bu milletin iktidarına olan güvenin eseridir. Terör örgütünün eylem sayısı son yıllarda, yılda 2'ye, 3'e düşmüştür. Yerleşim yerlerinde PKK tarafından yapılan 87 ayrı terör eyleminde 153 güvenlik görevlimiz ile 173 vatandaşımız şehit olmuştur. Aynı dönemde ölü, yaralı, yakalama olarak etkisiz hale getirilen terörist sayısı da 13 bin 500'ü bulmaktadır.

"KARADAN DA TERÖRİSTLERİN TEPELERİNE BİNECEĞİZ"

Ölü, yaralı veya sağ olarak yakaladığımız teröristlerin donanımları ile eğitim gördükleri yerler, Suriye'de farklı isimlerle sahaya sürülen örgütün bizzat PKK'nın kendisi olduğunu teyit etmektedir. Artık kimsenin bu yalanla karşımıza gelmesine tahammülümüz olmadığını buradan ifade etmek isterim. Uçaklar, SİHA'lar, toplarla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Sınırlarımızın tamamını güvenlik şeridi ile kapatma kararlılığımız her zamankinden daha güçlüdür. Bu şeridin bir kısmını zaten oluşturduk. Kalanları da Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn El Arab'dan başlayarak adım adım halledeceğiz. Teröristlerin içine saklanarak kendilerini güvende hissettikleri o beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır. Bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz. 

"BAŞARAMAYACAKSINIZ"

Bizim de kendimize göre bir oyun planımız var. Geçmişten aldığımız dersler ışığında milletimizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa, ona göre hareket ediyoruz. En çok da belaltı vuruşlara tevessül edilmesinden üzüntü duyuyoruz. İstanbul'da bomba patlatarak Türkiye'nin canını acıtacaklarını sanıyorlar. Diplomatik ve ekonomik şantajlarla ülkemizi Türkiye Yüzyılı yolundan döndürebileceklerini sanıyorlar. Biz artık bu safhaları geçeli çok oldu. İstiklaline ve istikbaline sahip çıkan Türkiye'yi hala sinsi yöntemlerle dize getirmeye çalışanlara mesajımız gayet net: Başaramayacaksınız. 

SEÇİM MESAJI

Buradan sesleniyorum. Milletime sesleniyorum. Sizler vasıtasıyla hep birlikte çok çalışmamız, milletimizin her bir ferdinin gönlünü kazanmamış şarttır ki, Cumhur İttifakı olarak büyük bir zaferle 2023'ün haziranından çıkalım. Aksi takdirde öyle bir vebalin altına gireriz ki Allah muhafaza her iki dünyada da hesabını veremeyiz. 

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

Bu zatın herhangi bir vatandaş olarak göstermesi gereken asgari hassasiyetin farkına varması gerekiyor. Kağıthane'yi kağıttepe diye ifade eden bir kişiden bu ülkeye cumhurbaşkanı olur mu? Şimdi söyleyeceklerim belki biraz ağır olacak ama hepsi de muhatabının hak ettiği tespitlerdir. Madem sorumluluktan söz ediyoruz. Öyleyse kendi devletini, borsa yükselişi üzerinden hançerlemeyi siyaset sanan bir sefil, sorumluluk ifadesinin yanına yaklaşamaz. Devletini, ülkesini mafyaya teslim etmekle itham eden zavallı, sorumluluk kavramının yanından geçemez. Teröriste terörist, terör örgütüne terör örgütü deme cesareti olmayan bir namert sorumluluktan söz edemez. Ağzını her açtığında yolsuzluktan, hırsızlıktan, arsızlıktan söz edip de kendi belediyelerindeki parti teşkilatlarındaki kepazeliklere gözünü kapatan bir kifayetsiz sorumluluğun 's'sinin bile yanına yaklaşamaz. Bir de dış politikadan söz etmesi yok mu? İnsanın artık sözün bittiği yer diyesi geliyor. Bütün dünya dış politikada elde ettiği başarıları konuşurken bu zatın eveleyip gevelemesi karşısında söylenecek her lafı israf görüyoruz. Cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmekten aciz olan bu zat için, harcadığımız her nefesin fuzuli olduğunu biliyoruz. Madem ki bu zat her şeye rağmen ülkenin en büyük ikinci partisinin başındadır, umudumuzu tümden kaybetmek istemiyoruz.

"MEMNUNİYET DUYDUK"

Siyasi hayatında ilk kez vizyon açıklamaya hazırlandığını ilan etmesinden memnuniyet duyduk. Bizim asıl yarışmak istediğimiz alan, asıl tartılmak istediğimiz kantar işte burasıdır. Biz muhalefetle polemik siyasetinde değil, eser ve hizmet siyasetinde yarışmak istiyoruz. Muhalefetle mesaimizi yalanlarına cevap vererek değil, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun benzeri gayretlerini konuşarak yürütmek istiyoruz. Bize projelerle gelin canımızı yiyin. Yeter ki artık kısır siyasi çıkarlarınız için kendi ülkenize, insanınıza ihanet derecesine varacak tavırlardan uzak durun. Muhalefet pozitif siyasette samimiyse buradan Cumhur İttifakı adına söz veriyorum, kendilerinin hiçbir eksikliklerini yüzlerine vurmayacağız. Hiçbir gafları ile dalga geçmeyeceğiz. Çünkü Türkiye eski devir kalıntısı siyaset tarzından artık çok yoruldu. Eski usulle devam etmeye kalkarlarsa kimse kusura bakmasın, milletimizin geleceğine karanlık hesaplara kurban etmeyiz. Bizde gül var ama bizde gürz de var. Kim hangisini isterse onunla karşısına çıkarız. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti TBMM AK Parti Grup toplantısı