Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Kamuda bayram tatili 9 gün

haberglobal.com.tr
son dakika son dakika haber Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şoför Esnafları İle İftar Programı'nda kamu çalışanlarının 1,5 gün izinli sayılacağını ve kamuda bayram tatilinin 9 gün olacağını bildirdi.

Son dakika haberi... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şoför Esnafları İle İftar Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şoför Esnafları İle İftar Programı'nda kamu çalışanlarının 1,5 gün izinli sayılacağını ve kamuda bayram tatilinin 9 gün olacağını bildirdi.

Şoförlere hitap eden Erdoğan, şoförlerin gündeme gelen bazı münferit olaylar nedeniyle ötekileştirildiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

-Şehit olan askerimize rahmet, yaralanan askerlerimize şifalar diliyorum. 

-Deprem bölgesinde 76 bini aşkın konut teslim ettik. İstanbul Havalimanı metrosu açılışını yaptık. Son hattın da devreye girmesiyle İstanbul'un trafik çilesinin biraz daha azalacağı kanaatindeyim. 62 kalem eser hizmet ve projeyi resmen açtık. Hem deprem konutları hem de metro ve Mamak'ta hizmete aldığımız yatırımların bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.

-Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın. Kardeşlerim, şoför esnaflarımızla bizim özel bir yol arkadaşlığımız var. Siyasete ilk atıldığımız dönemden beri farklı meselelerle bir araya geldik. Sizlerin kanaatlerini almaya önem verdik. Türkiye'nin nabzını tutarken sizlerin fikirlerinden istifade ettik. Sizlerin bu ülkeye yaptığı hizmetlerin yerini hiç kimse tutamaz. Her gün sadece Ankara'da yüz binlerce hemşerimizin sevdiklerine güvenle ulaşmasına vesile oluyorsunuz. 

-siyasi hayatım boyunca daima sizlerle yol yürümüş bir kardeşiniz olarak her gün nasıl bir mücadele içinde olduğunuzu biliyorum. İzmir'de yaşanan menfur hadise taksicilerimizin hangi riskleri alarak evlerine ekmek götürmeye çalıştığını göstermiştir. Keçiören'deki saldırı da benzer bir örnektir.

-Bazı münferit örnekler üzerinden şoför esnafı kardeşlerimin itham edildiğini ve hatta bir nefret objesi haline getirilmeye çalışıldığını görüyoruz, bu kabul edilemez bir durumdur. Birkaç kişinin hatasının genele yüklenmesini kabul etmiyoruz. Milletin yetki verdiklerinin sorunları doğru tespit edip bunlara çözüm üretmesi gerekir. Trafik sıkışık ise bir yerden bir yere gitmek sorunsa burada şoför suçlu değil mağdur konumundadır. 

-Görevi yol yaparak, metro ve tünel inşa ederek trafiği hafifletmek olanların kendi beceriksizliklerini şoförlere yüklemesi haksızlıktır. Ne dedik, yol medeniyettir, bu düsturla gece gündüz çalışarak dünyada parmakla gösterilen bir yere taşıdık. v

-Meclisin açılmasıyla birlikte dolmuşların plakalarına ait mülkiyet sorunlarını da gidereceğiz. Halk otobüsü esnafının haklarını da koruma altına alacağız. Bakanlıklarımız gerekli mevzuat hazırlıklarını yaptık seçimden hemen sonra meclise sunuyoruz. Ulaştırma projelerini devam ettirmek yerine üzerine hafriyat dökenleri siyasetin tozlu raflarına havale edeceğinizden şüphe duymuyorum.

-Büyükşehirde Turgut Altınok kardeşim ve ilçelerdeki kardeşlerimle eser ve hizmet siyasetinde emin adımlarla yürümeyi sürdüreceğiz. El ele verip başta İstanbul olmak üzere Ankara'mızın da bir başkente yakışır şekilde hal almasını sağlayacağız. 

-Kamu çalışanlarımızın bayram tatiline 10 Nisan tarihinde başlayacaklarını 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacaklarını duyurmak istiyorum. Kamuya 9 gün bayram tatili verdik. Salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik.