Ramazan bayramı tatili kaç gün? Ramazan Bayramı tatili 9 gün olur mu?

İstanbul/haberglobal.com.tr
Ramazan Ayı
Ramazan bayramı tatili kaç gün? Ramazan Bayramı tatili 9 gün olur mu?

Ramazan ayı başladı ve şimdiden pek çok çalışan yıllık izinleriyle beraber Ramazan Bayramı tatilini birleştirerek daha uzun soluklu tatil yapmanın planları içerisinde. Peki Ramazan Bayramı ne zaman, bayram tatili 9 gün olur mu?

Müslümanlar için çeşitli ibadetlerle geçen Ramazan ayının ardından bayram heyecanı başlayacak. Ramazan bayramı yine sevdiklerinle bir araya gelmenin, dayanışma ve yardımlaşmanın, manevi huzurun ve coşkunun birleştiği günler olarak kutlanacak. Buna ek olarak tatil planına yön vermek isteyen vatandaşlar 2024 bayram tatili takvimi araştırmalarına hız verdi. İşte, "Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?" sorusunun yanıtı...

2024 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2024 Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek.

Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı dolayısıyla 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma tatil olurken, sonrasında hafta sonuna denk gelen sonraki günler 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatile eklenecek.

Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu arife gününün idari izin olarak kararlaştırılması halinde, bayramda 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona eren 9 günlük tatil yapabilecek.

"1 GÜN UZATILIRSA"

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, hem Ramazan ayı hem de seçim sürecine dikkati çekerek, mart ayı üçüncü haftası itibarıyla Nevruz döneminin de başlayacağını söyledi. Antalya'da Nevruz döneminde İran'dan ciddi düzeyde misafir ağırlandığını belirten Kavaloğlu, "Bütün Türk dünyası, Türk coğrafyasını da ilgilendiren bir tatil dönemi bu. Nevruz, baharın gelişini müjdeliyor. Hemen arkasından Avrupa'daki Paskalya tatili var ve sonrasında ramazan ayının bitimi ile Ramazan Bayramımız olacak. Ramazan Bayramı'nda da eğer önceden açıklanabilirse, tatil dönemi 1 gün uzatılırsa; toplam 9 gün tatil söz konusu olacak" dedi.