Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kısıtlamalar esneyecek mi?' sorusuna yanıt

Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul Projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada, kısıtlamalarla ilgili olarak pazartesi günkü kabine toplantısını işaret etti. Erdoğan, Hocalı soykırımı, Ermenistan'daki gelişmeler ve Kanal İstanbul tartışmaları hakkındaki soruları da yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ermenistan'ın Hocalı'daki soykırımının 29. yıl dönümüne ilişkin soruya verdiği yanıtta, "Bu Ermenistan'ın yapısını ortaya koyması bakımından çok çok önemli bir şey" dedi. Erdoğan, Ermenistan'daki gelişmeler hakkında ise, "Bir yönetim değişikliğine gidilecekse, bunu Ermenistan halkı yapar. Ermeni halkı buradaki idareden, yönetimden artık bizar duruma düşmüştür. Paşinyan'ı zaten halk kendisi alaşağı edecek hale gelmiştir" ifadelerini kullandı. 

1 Mart'taki olası esneme kararlarıyla ilgili soruya yanıt veren Erdoğan, Bilim Kurulu'nun çalışma ve tavsiyelerine işaret ederek, "Burada lokantalarla ilgili neler yapmamız gerekir, ne gibi adımlar atarız, bütün bunları, otellere varıncaya kadar kararını pazartesi günü kabine toplantısında alacak ve ondan sonra da yapacağım açıklamada bunları tüm halkıma ifade edeceğim" dedi. 

Erdoğan, muhalefetin Kanal İstanbul eleştirileri hakkında ise, "Her türlü adımı şu anda atmış bulunuyoruz. Ne bundan ana muhalefet anlar ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi anlar" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları: 

"(Hocalı soykırımı) Bir gece kalkıp da Hocalı'da maalesef tanklarla, toplarla saldırıya geçmek suretiyle, yüzlerce insanın katledilmesi kabul edilebilir bir şey değil. Bu Ermenistan'ın yapısını ortaya koyması bakımından çok çok önemli bir şey. 

(Ermenistan'daki gelişmeler) Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Darbeleri kabul etmemiz özellikle mümkün değil. Burada şunu da açık söylemem lazım, askerin devreye girerek burada böyle bir adeta darbe çığırtkanlığına girmiş olması kabul edilebilir bir şey değil. Mesele, bir yönetim değişikliğine gidilecekse, bunu Ermenistan halkı yapar. Ermeni halkı buradaki idareden, yönetimden artık bizar duruma düşmüştür. Paşinyan'ı zaten halk kendisi alaşağı edecek hale gelmiştir. 

KISITLAMA AÇIKLAMASI

Her zaman benim bir sözüm var. Bizim bir Bilim Kurulumuz var. Çalışmalar pazartesi günü kabinenin önüne gelecek, kabinede de bunun müzakeresini tekrar yapacağız. İstatistiki eğrilerin nerelere vardığını bakanımız bize sunumunu yapacak, bizler ne gibi tedbirleri ele alacağız. Burada lokantalarla ilgili neler yapmamız gerekir, ne gibi adımlar atarız, bütün bunları, otellere varıncaya kadar kararını pazartesi günü kabine toplantısında alacak ve ondan sonra da yapacağım açıklamada bunları tüm halkıma ifade edeceğim. 

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Her türlü adımı şu anda atmış bulunuyoruz. Ne bundan ana muhalefet anlar ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi anlar. Bu proje benim belediye başkanlığı dönemine dayanan bir projedir. Boğazın özellikle ne tür tehditler altında olduğunu, İstanbul'da yaşayan halkım gayet iyi biliyor. Bundan yıllar önce bir Romen tankerinin Sarayburnu açıklarındaki olayı, aylarca bu tanker burada yandı. Zaman zaman boğazın değişik yerlerinde tankerlerin yalılara bindirmesi olaylarını biliyoruz. Hala ana muhalefet yaptırmayız diyor. Neyi yaptınız ki siz? İnadına ifadesi.. İstanbul'umuza bir güzellik kazandıracağız ve bu yeni değil, 'Çılgın Proje' diye ifade ettiğim projedir. Şu anda projemiz alternatifleriyle hazırdır ve bu projeyi Karadeniz'i Marmara'ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz. Dünya bu projeyi hayran hayran gelip yerinde izleyecek.Diğer projelerimizi izlediği gibi."

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Recep Tayyip Erdoğan kısıtlamalar kalkacak mı Koronavirüs salgını Hocalı Soykırımı Hocalı katliamı