Ekrem İmamoğlu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Kanal İstanbul' yanıtı

İstanbul Ekrem İmamoğlu Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul Projesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıt veren İmamoğlu, "İstanbul'la inatlaşılmaz, İstanbul 1'den büyüktür" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kanal İstanbul'u engellemeye çalışıyorlar ya, şimdi tüm teknik çalışmalar tamamlandı. Onlara inat yapacağız. Kanal İstanbul'la İstanbul nasıl güzelleşecek bunu da görecekler. Alıştıracağız" sözlerine yanıt verdi. 

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"İnadına diye bir şey olmaz. Şu anda belki birileri unuttu ama bizim unutmamızın mümkün olmayacağı bir acı var ortada. Gara'da şehitlerimiz oldu. Birilerinin müjde açıklaması, daha sonra niçin başarısız olduk açıklamasına döndüğünün henüz milletin vicdanında cevabı verilmedi. Kesinlikle ve kesinlikle insanların bugünlerde yaşadığı acının dışında bir gündeme taşıma çabası. Ben buna alet olmayacağım.

"İSTANBUL'DA BAŞKA GÜNDEMLER VAR"

İstanbul'da kanalmış vs. başka gündemler yaratmak. Başka gündemler de var. Yoksulluk, işsizlik var. Türkiye tarihinde ilk defa insanlar ekmek kuyruğuna giriyor. Bunlar varken beni dopdolu kongre sahalarında söylenenler ilgilendirmiyor.

Üzülüyorum, neredeyse iki yıl geçmiş bu gündemin üzerinden. Hala bunların konuşuluyor olması üzücü. Şaşırmıyorum ama. 4.5 yıl önceki konuşmaları birebir tekrar eden bir anlayıştan başka bir şey beklemem zaten.

"23 HAZİRAN'I HATIRLATIYORUM, İSTANBUL'LA İNATLAŞILMAZ, İSTANBUL 1'DEN BÜYÜKTÜR"

İstanbul'la inatlaşmayı hala kendisine marifet görenlere ben 23 Haziran'ı hatırlatıyorum. İstanbul'la inatlaşılmaz. İlla inatlaşacağım diyenlere de ben İstanbul burada diyorum. Unutulmasın, İstanbul 1'den büyüktür, nokta."

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul Ekrem İmamoğlu İstanbul