Bakan Fidan'dan dünyaya 'Gazze' çağrısı!

ABD BM Hakan Fidan Dünya haberleri İsrail Filistin
Bakan Fidan'dan dünyaya 'Gazze' çağrısı!

BM Güvenlik Konseyi’nin Gazze'deki son gelişmelerin görüşüldüğü oturumunda konuşan Dışişleri Bakanı Fidan, BM'nin uluslararası güvenliği sağlamada başarısızlığına dikkat çekerek "Birçok ortağımızın, İsrail-Filistin konusundaki ifadelerine göre Türkiye'nin garantörlüğüne ihtiyaç ve destek var" dedi.

Son dakika haberine göre, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Gazze'deki son gelişmelerin ele alındığı oturumunda konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM'nin uluslararası güvenliği sağlamada başarısızlığına dikkat çekerek "Birçok ortağımızın, İsrail-Filistin konusundaki ifadelerine Türkiye'nin garantörlüğüne ihtiyaç ve destek var" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın oturumdaki açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

-BM Şartı tarafından yetkilendirilen Güvenlik Konseyi, uluslararası barış ve güvenliği sağlama sorumluluğunu yerine getirmekte yine başarısız oldu.

-Yakında (İsrail-Filistin) bu sorunları çözmezsek kimsenin ceza almadığı ve adaletsizlikten beslenen ağır bir radikalizm tekrar hepimize musallat olacak.

-Birçok ortağımızın, İsrail-Filistin konusunda ifadelerine bakıldığında böyle bir mekanizmaya (Türkiye'nin garantörlük önerisi) ihtiyaç ve destek var.

 

 

Kaynak: AA