Rusya’dan idlib açıklaması: Putin ve Erdoğan ortaya siyasi irade koydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Vladimir Putin Türkiye
Rusya’dan idlib açıklaması: Putin ve Erdoğan ortaya siyasi irade koydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in gerçekleştireceği zirve öncesi Kremlin Sözcüsü Peskov önemli açıklamalarda bulundu. Peskov, iki liderin İdlib meselesi için siyasi irade ortaya koyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 29 Eylül'de Soçi'de gerçekleştireceği zirve merakla bekleniyor. Görüşmenin ana konusunun İdlib meselesi olduğu söylenirken, Rusya'nın sürekli olarak İdlib'i bombalaması da dikkat çekiyordu.

İki liderin gerçekleştireceği görüşme öncesinde Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Erdoğan ve Putin'in İdlib bölgesi meselesine yaklaşımına dair açıklamalarda bulundu. Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Peskov, Erdoğan ile Putin'in siyasi irade ortaya koyarak İdlib konusunda mutabakat sağlamak için müzakere potansiyeli bulduklarını söyledi.

'MAALESEF O BÖLGELERDE TERÖRİSTLERİN ETKİNLİĞİ DEVAM EDİYOR'

Peskov, "Mutabakatlar sağlandı. Maalesef o bölgelerde teröristlerin etkinliği devam ediyor. Bu, kabul edilemez ve tehlikeli. Suriye'de çözüm sürecini engelliyor. Tüm bunlar gündemde olacak" dedi.

'KIRIM AÇIKLAMALARI ZİYARETİN YAPICI GEÇME DURUMUNA ZARAR VERMEZ'

Erdoğan'ın Kırım'a ilişkin açıklamalarına dair konuşan Peskov, bunun Soçi ziyaretinin başarılı geçme perspektifine zarar vermeyeceğini söyledi.

Peskov açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Her şeye rağmen Türkiye, çok gelişmiş ilişkilerimizin olduğu ve bu gelişmiş ilişkilerin yanında görüş ayrılıklarımızın da olduğu bir partnerimiz. Türkiye'nin, sayın Erdoğan'ın Kırım konusundaki tutumunu iyi biliyoruz ve onlar bunu saklamadı. Bu açıklamalar, biraz nahoş bir iz bıraktı, ancak bu, Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin başarılı, zengin içerikli ve yapıcı geçme perspektifine hiçbir şekilde zarar vermez."

Kremlin Sözcüsü, Putin ile Erdoğan arasında gerçekten de son derece güvene dayalı iş ilişkileri bulunduğunu ve bu ilişkilerin ciddi müzakereler için zemin hazırladığını vurguladı.

Rusya türkiye Vladimir Putin cumhurbaşkanı erdoğan