Milli Savunma Bakanı Akar'dan çarpıcı açıklama: Mayınlar bilerek bırakılmış olabilir

Karadeniz Hulusi Akar Milli Savunma Bakanlığı AK Parti
Milli Savunma Bakanı Akar'dan çarpıcı açıklama: Mayınlar bilerek bırakılmış olabilir

Karadeniz’deki serseri mayınların Türkiye'yi, sıkıştırmak için kasıtlı bırakılmış olabileceğini söyleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Montrö Anlaşması'nın kurallarına bağlı kalacağız. Karadeniz'in savaşa çekilmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi AkarKaradeniz ve İstanbul Boğazı'nda tehlike oluşturan mayınlarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin MKYK toplantısında bilgi veren Akar, mayınların Türkiye'yi, sıkıştırmak için kasıtlı bırakılmış olabileceğini dile getirdi. Montrö'ye bağlı kalınacağını vurgulayan Akar, "Karadeniz'in savaşa çekilmesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Akar, özetle şunları ifade etti: 

"Karadeniz'de bulunan mayınlar Rus yapımı ama hangi ülke bıraktı bilmiyoruz, tespit edemedik. 400 civarında mayın olduğu yönünde basında haberler çıkıyor ama bu tam bir muamma. Sayıyı bilmiyoruz. 

Bu mayınlar halatından kopunca normalde kendini kilitliyor. Ama imha edilen mayınlarda böyle bir sistemin olmadığını gördük. Yani bilerek böyle bırakılmış olabilir mi? Araştırıyoruz. Bulgaristan ve Romanya makamlarıyla görüştük. Tarama çalışmaları yapıyor onlar da."

"Mesela şu da olmuş olabilir; belki NATO'ya ait mayın tarama gemilerinin Karadeniz'e girmesi için bir plan dahilinde de bu mayınlar bırakılmış olabilir. Bizi sıkıştırmak için. Ama biz Montrö Anlaşması'nın kurallarına bağlı kalacağız. Karadeniz'e savaş gemilerini sokmayacağız. Karadeniz'in savaşa çekilmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz kesinlikle Karadeniz'de bir savaşın olmasını istemiyoruz."

 

Kaynak: Haber Global TV

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Karadeniz