KPSS üstünde kopya şaibesi: Sınav iptal edilir mi?

KPSS ÖSYM son dakika Milli Eğitim Bakanlığı

Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki 20 sorunun bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu öne sürüldü. İddialar sosyal medyada geniş yankı buldu. ÖSYM'den ve Cumhurbaşkanından da konuya ilişkin açıklama geldi. Peki KPSS sınavı iptal edilir mi?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki 20 sorunun bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu öne sürüldü. 

KPSS SINAVINDA KOPYA ŞAİBESİ

Hatta bazı soruların aynı zamanda kursu da olan yayınevinin sosyal medya platformlarında öğretmenler tarafından çözüldüğü öne sürüldü. 

İddialar sosyal medyada geniş yankı buldu. ÖSYM'nin asılsız olarak nitelediği iddialarla ilgili Cumhurbaşkanı devreye girdi. Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme yapması talimatı verdi.

ÖSYM'den KPSS sınavı ile ilgili iddialara ilişkin yapılan açıklamada, "2022 KPSS Lisans Genel Yetenek Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

DDK İNCELEME BAŞLATTI ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Devlet Denetleme Kurumu'nun incelemesi ardından, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

Kaynak: Haber Global TV

halis aygün KPSS