Kahramanmaraş'ta okul temel atma töreni: Erdoğan ve Aliyev canlı yayında katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İlham Aliyev Azerbaycan Kahramanmaraş Teknofest

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Atatürk Havalimanı'ndan Kahramanmaraş’ta 24 derslikli Haydar Aliyev İlkokulu Temel Atma Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı.

6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'a yapılacak 24 derslikli Haydar Aliyev İlkokulunun temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de çevrimiçi katılımıyla atıldı.

Bakan Kirişci, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından acıları paylaşıp, yaraları sarmak adına başta Azerbaycan olmak üzere dost ve kardeş ülkelerden ciddi anlamda yardımların ve çabaların gündeme geldiğini anlattı.

24 derslikli okulun 3 dersliğinin ana sınıfın diğerlerinin ise ilkokula ait olacağını, 7 bin 678 metrekarelik alanda sosyal donatıların da yer alacağını dile getiren Kirişci, şöyle konuştu:

"Gerek Azerbaycan Bulvarı gerek Haydar Aliyev Bulvarı'nın tam da kesiştiği lokasyonda Azerbaycanlı kardeşlerimizin buranın ihyası ve inşasıyla ilgili teklifleri çok anlamlı, kıymetli. 1800 dekarlık bir alan. Burada aklınıza gelebilecek, burayı yeniden ihya ve inşa noktasında bütün donatıları olacak. Şimdi okulun temelini attık. Konaklama adına, kendi yaşam yerleri, alışveriş yerleri, kültürel yerleri, camileri bütün donatılarıyla birlikte 1800 dekarlık alan bu iş için kullanılıyor olacak. Burada 1 yıllık sürede bu inşaatlar tamamlanmış ve vatandaşlarımıza da bu mekanları kullandırıyor olacağız. Her iki cumhurbaşkanımızın ve Libya başbakanının eşlik ettiği böyle bir tören vesilesiyle bu temelin atılmasını çok önemsiyoruz. Bu tür durumlarda böylesi etkinlikler çok çok önemli. Maddi, manevi olması her iki boyutu itibarıyla bizlere büyük güç veriyor. Bizleri moral noktasında zenginleştiriyor. Azerbaycanlı kardeşlerimize, bütün dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum."

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Açılış sırasında alana bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise şunları söyledi:

Erdoğan, temel atma öncesinde "Şu anda değerli kardeşim İlham Bey, işin başından itibaren malum Pazarcık merkezli depremde bizleri hiç yalnız bırakmadı. İlk andan itibaren arama kurtarma ekipleri Kahramanmaraş'ta bizimle beraber oldu. O da yetmedi daha sonra İlham kardeşim Kahramanmaraş'a 1000 kalıcı konut sözü verdi. Adeta orada bir Azerbaycan şehri inşa etme kararı verdiler. Bugün bu vesileyle bunun da temelini atacağız. Vahit Kirişci bey karşımızda. Bu birilerinin temel betonuna benzemez. İlham kardeşim de bir senede bitmesi lazım diyor" dedi.

Azerbaycan MİDA Başkanı Sadık Sadıkov ise törene katılmaktan büyük şeref duyduğunu belirterek, "Biz hep Türk kardeşlerimizin yanındayız." dedi.

 

Tören sonunda Sadıkov, TOGG'u kullandı, Bakan Kirişci de TOGG hakkında bilgi verdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Aliyev Azerbaycan TEKNOFEST