Aliyev: Azerbaycan'da Bayraktar merkezi kurulacak, KIZILELMA semalarımızda olacak

İlham Aliyev Teknofest Selçuk Bayraktar SİHA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Azerbaycan'da Bayraktar merkezi kurulacak, burada üretim de olacak. Yakın gelecekte KIZILELMA, Azerbaycan semalarında da olacak" diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, TEKNOFEST'te konuşma yaptı. Aliyev, Azerbaycan'da Bayraktar merkezi kurulacağını duyururken, "KIZILELMA yakında Azerbaycan semalarında da olacak" dedi.

Aliyev'in açıklamaları:

Burada olmaktan çok memnunum. Size Azerbaycan halkının selamlarını getirdim. Bugün buradayım, bu da gösterir ki, Türkiye ve Azerbaycan dost ve kardeş ülkelerdir. Şuşa'nın işgalden kurtarılmasıyla Azerbaycan toprak bütünlüğünü sağlamıştır. Türkiye daima bizim yanımızdaydı, kardeş Türk halkı daima bizim yanımızdaydı.

2. Karabağ savaşı boyunca Recep Tayyip Erdoğan bizim yanımızdaydı. Türkiye son 20 yılda büyük ve şerefli bir yoldan geçti. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye dünyada söz sahibi olmuştur. Türkiye büyük Türk dünyasının birleşmesi için de rol oynuyor. Türk dünyasının büyük potansiyeli var, büyük gücü var. Bugün Türkiye; Avrasya'nın ticaret, enerji, ulaşım ve siyasi merkezidir. Türk ordusu bugün dünya çapınca en önde ordulardandır. Türkiye'nin savunma sanayisi bugün bütün dünya tarafından kabul edilir. Yakın gelecekte Azerbaycan'da Bayraktar merkezi yaratılacak, burada üretim de olacak. Yakın gelecekte KIZILELMA, Azerbaycan semalarında da olacak. Ben bu sene 3. kez Türkiye'ye geldim. Aziz kardeşim sıra sizde. Bütün Azerbaycan halkı sizi bekliyor. Türkiye - Azerbaycan birliği ebedidir.

Kaynak: Haber Global TV

İlham Aliyev TEKNOFEST TOGG Cumhrubaşkanı Erdoğan kızılelma