İzmir'deki deprem konutlarının teslimatı 26 Kasım'da başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan İzmir Deprem
İzmir'deki deprem konutlarının teslimatı 26 Kasım'da başlayacak

Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen yıl meydana gelen İzmir depreminde evlerini kaybeden vatandaşlar için inşa edilen konutların bir kısmının teslimatının 26 Kasım'da başlayacağını duyurdu.

Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen yıl meydana gelen İzmir depreminde evlerini kaybeden vatandaşlar için inşa edilen konutların bir kısmının teslimatının 26 Kasım'da başlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir depreminde evini kaybeden vatandaşlar için uygun fiyatlı olarak satışa sunulan deprem konutları hakkında şu bilgileri aktardı:

"Yaşanan depremin ardından Elazığ'da 23 bin 677 konut, Malatya'da 6 bin 880 konut yaparak, bir yıl geçmeden vatandaşlarımıza teslim etmeye başlamıştık. İzmir'de de aynı hızda konutlarımızı inşa ettik. Hazırlıkları tamamlayarak yıkılan evlerin yerine yeni konutların temellerini 22 Şubat'ta attık. 

"7 AYRI BÖLGEDE BİN 391 KONUT İNŞA ETTİK"

Bayraklının 3 mahallesinde 7 ayrı bölgede bin 391 konut inşa ettik. İnşallah Cuma günü bu konut ve dükkanları vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Nasıl 19 yıl boyunca verdiğimiz sözleri tuttuysak, İzmir'de de bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

"KONUTLAR İLK 24 AYI ÖDEMESİZ 20 YILA YAYILAN VADEYLE VATANDAŞLARA SUNULACAK"

Bugünkü toplantımızda hak sahipleri vatandaşlara yapılacak ödemelerle ilgili kararımızı verdik. İlk 24 ayı ödemesiz olmak üzere 20 yıla yayılan bir vadeyle vatandaşlarımıza takdir edeceğiz.  İzmirli depremzedeleri 2+1 konutları 160-180 bin lira, 3+1 konutları 220-260 bin lira arasında, maliyetinin çok altında fiyatlarla ev sahibi yapıyoruz.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı İzmir deprem İzmir deprem konutları