Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kurdaki yükselişe bağlı fiyat artışı istihdamı doğrudan etkilemez

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kurdaki yükselişe bağlı fiyat artışı istihdamı doğrudan etkilemez

Bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi ile ilgili olarak "Kurdaki yükselişe bağlı fiyat artışı yatırım, üretim ve istihdamı doğrudan etkilemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kurdaki yükselişe bağlı olarak meydana gelen fiyat artışına ilişkin şunları kaydetti:

"KURDAKİ REKABET İSTİHDAMDA ARTIŞA YOL AÇAR"

"Kurdaki yükselişe bağlı fiyat artışı yatırım, üretim ve istihdamı doğrudan etkilemez. Kurdaki rekabet gücü yatırım, üretim ve istihdamda artışa yol açar. Karşımızdaki bu tablo bizi bir tercihe zorlamıştır. Ya yatırımdan büyümeden vazgeçecektik ya da kendi önceliklerimize göre yolumuza devam ederek tarihi bir mücadeleyi göze alacaktır. Biz mücadeleyi tercih ettik.

"FAHİŞ FİYAT ARTIŞI YAPAN FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Ülkemizi eskiden hep yaptıkları gibi denklemin başına itmek isteyenlerin kur, faiz, fiyat artışları üzerinden oynadıkları oyunları görüyoruz. Biz aynı oyunu vesayetle mücadelemizde gördük. Bu ekonomik kurtuluş savaşında da milletimizi zaferle çıkaracağız. Ülkemizde önceliğimiz olan istihdamı artırmanın yolunun büyümeden geçtiği konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın.  Yatırımı, üretimi ve ihracatı bunun için teşvik ediyoruz. Felaket tellallarının gürültülerini bunun için dikkate almıyoruz. Tüm bunlarla beraber kurdaki yükselişi bahane ederek fahiş fiyat artışları yapan fırsatçılara göz açtırmayacağız, hepsinin de tepesine bineceğiz. Bu politikayla biz ne yaptığımızı niçin yaptığımızı sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz. Bütçe performansımız oldukça yüksek seviyededir. 

"FAİZ SEBEPTİR ENFLASYON NETİCEDİR"

Turizm gelirimiz hızla artıyor. Karadeniz'de bulduğumuz doğal gaz enerji sorunumuzun çözümü konusundaki umutlarımızı güçlendirdi. Faiz sebeptir enflasyon neticedir. Ekonomi politikalarının bir amacı olan faizin seviyesini belirleyecek olan ülkenin ihtiyaçlarıdır."

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan ekonomi haberleri Recep Tayyip Erdoğan