İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı

İYİ Parti son dakika İstanbul Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Soylu Ömer Çelik

Son dakika haberine göre... İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. İl başkanlığının camlarına iki kurşun isabet ettiği belirlendi.

Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı'na silahla ateş açıldı. İl başkanlığının camlarına iki kurşun isabet ettiği belirlendi. İlk belirlemeye göre, İYİ Parti İl Başkanlığı'na yoldan geçen bir araçtan ateş açıldı. Sabah binaya gelen görevliler camdaki kurşun izini görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis inceleme başlattı.

Yapılan incelemede il başkanlığının camlarına 2 kurşun isabet ettiği belirlendi. Polisin incelemesi sürerken saldırganı yakalamak için çalışmanın devam ettiği kaydedildi.

AKŞENER: BİZ KORKMAYIZ

İstanbul'da programı olan İYİ Parti lideri Meral Akşener il binasına gitti. Akşener, "Biz korkmayız bu başka bir şey ama bu seçmene yapılan büyük bir haksızlıktır" dedi.

BAKAN SOYLU: PROVOKASYONDUR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"İYİ Parti İl Binasına saldırı, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için Polisimiz tahkikat yapmaktadır. Ancak olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır. Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır."

BAKAN BOZDAĞ: RE'SEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıya ilişkin açıklamasında, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıyı kınıyorum. Saldırı hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatılmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır" dedi. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Bugün saat 11.00 sıralarında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerince Zeytinburnu İlçesi'nde bulunan İl Başkanlığı binasına mermi isabeti olduğu ihbar edilmiştir. Yapılan ihbar üzerine; ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri olay yerine sevk edilerek, inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır."

KILIÇDAROĞLU: FAİLLERİN DERHAL YAKALANMASINI BEKLİYORUM

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Az önce Sayın Meral Akşener ile görüştüm. Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de parti binasına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kabaktepe "Amasız ve fakatsız saldırıyı kınıyorum" ifadesini kullandı.

 

 

İBRAHİM KALIN'DAN MESAJ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da saldırıya ilişkin bir paylaşım yaptı. Kalın, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olay araştırılıyor. Failler bulunacak ve adalete teslim edilecektir" dedi.

ÖMER ÇELİK: SALDIRIYI LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İYİ Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırıyı lanetliyoruz. İYİ Parti’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız. Hiçbir provokasyon ve saldırı amacına ulaşamaz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı - Resim : 1

Saldırı haberini İYİ Parti İBB Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, sosyal medyadan duyurmuştu. 

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu; Twitter'dan yayınladığı mesajda, "İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'DAN MESAJ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum" mesajını paylaştı.

 

Kaynak: Ajanslar

son dakika İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı silahlı saldırı Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu süleyman soylu