İsrail'i karıştıran 'casus': Rehine ailelerini susturun, gerekiyorsa hapse atın!

İsrail Gazze ABD
İsrail'i karıştıran 'casus': Rehine ailelerini susturun, gerekiyorsa hapse atın!

Eski ABD istihbarat analisti olan ve İsrail adına casusluk yaptığı için hapis yatan Jonathan Pollard, İsrail'in rehine ailelerini susturması, gerekiyorsa tutuklaması gerektiğini söyledi.

İsrail medyasına konuşan Jonathan Pollard, Hamas'tan teslim alınan rehinelerin ailelerinin mutlaka susturulması gerektiğini kaydetti. Pollard gerekiyorsa ailelerin hapse atılmasını önerdi.

Tartışmaların odağındaki bir isim olan Pollard, rehinelerin posterlerinin asılmaması gerektiğini de kaydetti.

Pollard, "İsrail savaş ilan ettiğinde hükümetin yapması gereken ilk şey, ulusal olağanüstü hal ilan etek ve tüm rehinelere ve ailelerine 'Çenenizi kapalı tutucaksınız, yoksa biz sizin yerine onları kapatacağız' olmalıydı" diye konuştu.

İsrail adına casusluk yaptığı için hapis yatan Pollard, İsrail hükümetinin rehinelerin ailelerine karşı dikkatli olması gerektiğini çünkü bu ailelerin uluslararası toplum ve İsrail'deki sol kesim tarafından kullanıldığını öne sürdü.

"Eğer rehineler ailelerinin bazı üyelerini susturmak için hapse atmak gerekiyorsa bu yapılmalı, savaş durumundayız" ifadelerini kullanan Pollard, rehinelerin asılan posterlerini de zehirli oklara benzetti.

İsrail'e çok gizli bilgiler sağladığı için ABD'de hapis cezası alan ve 30 yılı kodeste geçiren hükümlü bir casus olan Pollard'ın İsrail'e binlerce sayfalık gizli bilgi gönderdiği ortaya çıkmıştı. Bilgilerin Sovyetler Birliği, Arap devletleri ve Pakistan hakkında askeri ve teknik istihbarat içerdiği öğrenilmişti.

Pollard, İsrail hükümetinin çabalarıyla 2020 yılında ABD tarafından serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Haber Global TV