İsrail-Hamas savaşında 19. gün! İsrail, Gazze'ye 12 bin ton bomba yağdırdı

Gazze İsrail Hamas Filistin Dünya haberleri Gündem haberleri

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 12 bin tondan fazla patlayıcı kullandığı, bunun da yaklaşık bir atom bombasının gücüne eşit olduğu duyuruldu. Gazze Şeridi'ne yapılan son saldırılarla birlikte ölü sayısı 6 bin 546'ya yükseldi.

İsrail'in 18 gündür bombaladığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 2 bin 704'ü çocuk, 6 bin 546 Filistinli hayatını kaybetti. 

Filistin hükümetinden yapılan açıklamada, "İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 12 bin tondan fazla patlayıcıyla saldırı düzenlediği, kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcı düştüğü" kaydedildi.

Gazze'ye düşen toplam patlayıcının gücüne dikkat çekilirken, İsrail'in Gazze'de şu ana kadar kullandığı patlayıcı miktarının neredeyse ABD'nin 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima kentine attığı atom bombasının gücüne eşdeğer olduğu vurgulandı.

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki her 100 kişiden birinin öldüğü veya yaralandığı kaydedildi.

DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER

AL JAZEERA MUHABİRİNİN ÇOCUKLARI VE AİLE FERTLERİ İSRAİL SALDIRILARDINDA ÖLDÜ

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında Al Jazeera muhabiri Dahduh'un çocukları ve aile fertleri hayatını kaybetti.

İsrail'in Gazze'nin el-Nasirat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda Al Jazeera muhabiri Vail el-Dahduh'un ailesinin kaldığı bina hedef alındı. Saldırıda Dahduh'un bazı çocukları ve aile fertleri hayatını kaybetti.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında Al Jazeera muhabiri Dahduh'un çocukları ve aile fertleri hayatını kaybetti

MACRON: KARA HAREKATI İSRAİL İÇİN BİR HATA OLUR

Macron: İsrail'in geniş çaplı kara harekatı sivil nüfusu tehlikeye atar ve bu nedenle İsrail için bir hata olacağını düşünüyorum.

DSÖ'DEN YENİ AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail'in işgali altındaki Filistin topraklarında 7-24 Ekim tarihlerinde sağlık hizmetlerine yönelik 171 saldırı düzenlendiğini bildirdi.

AB'DEN 'GAZZE' AÇIKLAMASI

 Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, düzenlenen basın toplantısında, Gazze'deki durumla ilgili konuşurken, "Şu aşamada AB'den bir ateşkes çağrısı yoktur." dedi. Bunun nedeninin Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarının devam etmesi olduğunu belirten Stano, Hamas'ın saldırıları sürdürmesinin yanı sıra 200'den fazla rehineyi elinde tuttuğunu söyledi.

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA ÖLENLERİN SAYISI 6 BİN 546'YA ÇIKTI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze kentinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail saldırıları nedeniyle yaşanan can kayıpları ve sağlık hizmetlerine ilişkin son durum hakkında bilgi verdi.

Kudra, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarında ölenlerin sayısının 2 bin 704'ü çocuk, 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546'ya, yaralıların sayısının da 17 bin 439'a yükseldiğini belirtti.

İSRAİL GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ BİR FIRINI VURDU: 10 KİŞİ ÖLDÜ

 İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan El-Megazi Mülteci Kampı'nda bir fırını vurması sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

 HİZBULLAH, HAMAS VE İSLAMİI CİHAD GÖRÜŞTÜ

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 7 Ekim'den bu yana ilk kez Gazze'deki örgütlerin üst düzey liderleriyle görüştü. Nasrallah, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Salih el-Aruri'yle bir araya geldi. 

Açıklamada, "İsrail'in Gazze ve Filistin'e yönelik acımasız saldırısının durdurulması için direniş cephesinin bu hassas süreçte gerçek zaferi elde etmek adına yapması gerekenler değerlendirildi." ifadeleri kullanıldı.

GAZZE’DE YERİNDEN EDİLENLERİN SAYISI 600 BİNE YAKLAŞTI

 Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’de İsrail’in saldırıları sonucu yerinden edilen sivillerin sayısının 600 bine yaklaştığını duyurdu.

İSRAİL ORDUSU: HAMAS'IN KUZEY HAN YUNUS TABURU'NUN KOMUTANINI ÖLDÜRDÜK

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Gazze'nin kuzeyinden tahliye edilen Filistinliler savaş bitince geri dönebilecek.  Irak, Yemen ve Lübnan'daki İran'ın vekil güçleri harekete geçtiğinde bunu İran'dan aldıkları emir doğrultusunda yapıyor. Hamas'ın Kuzey Han Yunus Taburu'nun komutanını öldürdük. denildi.

İSRAİLLİ BAKAN, HAMASLILAR İÇİN İDAM İSTEDİ

İsrail Enerji Bakanı Israel Katz, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hamas'ın 7 Ekim saldırılarına atıfta bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

"Hamaslılara, Nazilerin ve onların ortaklarının suçlarına ilişkin yasaları uygulayacak özel bir askeri mahkeme kurulması ve öldüren, boğazlayan, tecavüz edenlere ölüm cezası uygulanması amacıyla Adalet Bakanı Yariv Levin'e çağrı yaptım."

Açıklamasında Katz, "7 Ekim'de İsrail devletine düzenledikleri saldırıda yaptıkları zulmü filme aldılar. Bir daha asla!" ifadelerine yer verdi.

İSRAİL, GAZZE'DE BİR CAMİYİ DAHA BOMBALADI

İsrail savaş uçakları gece saatlerinde Gazze Şeridi'ndeki Hıttin Camisi'ni bombaladı.

İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan cami sayısı 33'e yükseldi.

İSRAİL, GECE BOYUNCA GAZZE ŞERİDİ'Nİ BOMBALADI

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun saldırıları, 19'uncu gününde de sabaha dek aralıksız devam etti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Gazze Şeridi'nin batısındaki Şatı Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen hava saldırısı sonucu ölenler ve yaralananlar oldu.

İSRAİL ORDUSUNDAN CENİN'E HAVA SALDIRISI: 4 ÖLÜ

 İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine savaş uçakları eşliğinde düzenlediği saldırıda, yaralanan Filistinlilerden birisi daha hayatını kaybetti, ölü sayısı 4'e çıktı.

İSRAİL'DEN BATI ŞERİA'YA YENİ BASKINLAR

İsrail ordusu, işgal altındaki Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki kent ve beldelere düzenlediği baskınlarda, çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin haber ajansı WAFA, İsrail ordusuna bağlı askerlerin, Batı Şeria'nın Nablus, el-Halil ve Tubas kentlerine baskınlar düzenlediğini duyurdu.

Nablus kentinin doğu bölgesine buldozerler eşliğinde çok sayıda askerle gelen İsrail güçleri, kentin, Eski Asker Kampı ve Halk mahallesi çevresinde konuşlandı. Baskın sırasında, çevredeki binaların çatılarına keskin nişancıların yerleştirildiği gözlendi.

El-Halil kentindeki el-Berec, Deyr el-Asel, el-Mecd, Tavvas, köylerine baskın düzenleyen İsrail güçleri, burada 11 Filistinliyi gözaltına aldı.

BATI ŞERİA'YA HAVA SALDIRISI

Filistin resmi televizyonu, İsrail saldırıları sonucu Cenin kentinde 3 Filistinlinin öldüğünü, yaralılar olduğunu duyurdu.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın yerel kaynaklardan aktardığına göre, İsrail işgal güçleri, Cenin kentinin Burkin, Burkin Vadisi, el-Hedef bölgesine baskın düzenledi.

İsrail güçleri baskın öncesinde, bölgedeki bazı binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdi.

Cenin kentindeki Makbarat Şuheda bölgesi çevresinde baskına karşı koymak için toplanan Filistinliler üzerine İsrail savaş uçakları tarafından en az iki roket atıldı. Roketli hava saldırısı sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

8 TIR DAHA REFAH SINIR KAPISI'NDAN GİRİŞ YAPTI

Filistin Kızılayı'nın Refah Sınır Kapısı'ndan 8 tırdan oluşan dördüncü insani yardım paketini Mısır Kızılayı'ndan teslim aldığı kaydedildi.

Açıklamada, tırlardan 5'inin su, 2'sinin gıda, 1'inin de ilaç taşıdığı belirtildi.

Refah Sınır Kapısı Basın Ofisi Müdürü Vail Ebu Muhsin, 23 Ekim'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'dan 20 araçlık "üçüncü" insani yardım konvoyunun Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye giriş yaptığını söylemişti.

İlk yardım konvoyu 20, ikincisi ise 14 tırdan oluşuyordu ve bugünkü konvoy ile birlikte Gazze'ye giren yardım tırı sayısı 62'ye yükselmiş oldu.

BATI ŞERİA'DA YARALANAN FİLİSTİNLİ GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail askerleri tarafından geçen hafta, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tul Kerim kentinde açılan ateş sonucu ağır yaralanan Filistinli gencin bu gece hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, bölgedeki sağlık kaynakları, Tul Kerim'in doğusundaki Anebta beldesinde geçen hafta yaralanan Halid Sellam Fukaha'nın (19) öldüğünü duyurdu.

Fukaha, geçen hafta Anebta beldesinde İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu ağır şekilde yaralanmış, Nablus'taki bir hastaneye kaldırılmıştı.

İSRAİL, ATOM BOMBASI GÜCÜNDE PATLAYICI KULLANDI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 12 bin tondan fazla patlayıcı kullandığı, bunun da yaklaşık bir atom bombasının gücüne eşit olduğu belirtildi.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden İsrail'in saldırılarına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 12 bin tondan fazla patlayıcıyla saldırı düzenlediği, kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcı düştüğü" kaydedildi.

Gazze'ye düşen toplam patlayıcının gücüne dikkat çekilen açıklamada, İsrail'in Gazze'de şu ana kadar kullandığı patlayıcı miktarının neredeyse ABD'nin 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima kentine attığı atom bombasının gücüne eşdeğer olduğu vurgulandı. Açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki konutların yarısına denk gelen 183 binden fazla konutun zarar gördüğü, bunlardan 28 bininin tamamen yıkıldığı veya oturulamaz durumda olduğu aktarıldı.

 

Kaynak: Haber Global TV

İsrail Hamas savaşı gazze