İsrail’den Suriye’ye bir saldırı daha: Askerler öldü

Gazze İsrail suriye
İsrail’den Suriye’ye bir saldırı daha: Askerler öldü

Gazze’ye bomba yağdıran İsrail, Lübnan ve Suriye’ye yönelik saldırılarını da sürdürüyor. SANA, bu sabah İsrail’in Dera kentinde Suriye ordusuna ait noktaları vurduğunu duyurdu.

Filistin-İsrail savaşının bölgeye yayılmasıyla ilgili endişeler büyürken İsrail bu sabah Suriye'yi yeniden hedef aldı. 

Suriye resmi haber ajansı SANA, bu sabah İsrail’in Dera kentinde Suriye ordusuna ait noktaları vurduğunu duyurdu. Haberde, hava saldırısında 8 Suriye askerinin öldüğü, 7 askerin de yaralandığı bildirildi. Gece saatlerinde düzenlenen saldırıda maddi hasar da meydana geldi.

İsrail ordusu ise saldırıların Suriye’den atılan roketlere yanıt olduğunu savundu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Suriye üzerinden İsrail’e iki roket atıldığı ve roketler nedeniyle İsrail’in işgali altındaki Golan Tepeleri’nde sirenlerin çaldığı belirtildi.

Atılan roketlerin ikisinin de boş araziye düştüğü aktarılan açıklamada, İsrail ordusunun roketlerin atıldığı bölgeyi topçu ateşiyle vurduğu, daha sonra ise savaş uçaklarının “Suriye ordusuna ait askeri altyapı ve havan fırlatma sistemlerini vurduğu” belirtildi.

İsrail, 7 Ekim’de savaşın başlamasından bu yana Suriye’ye hava saldırılarını sıklaştırdı. Geçen hafta da Şam ve Halep havalimanlarına hava saldırısı düzenlenmişti.

 

Kaynak: Ajanslar

İsrail Suriye gazze