Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e gitme projemizi iptal ettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika Gündem haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e gitme projemizi iptal ettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Gündeminde İsrail-Hamas savaşı olan Erdoğan, İsrail'e gitme projesini iptal ettiğini duyurarak, Hamas'ın bir terör örgütü olmadığını söyledi. Erdoğan, ateşkes çağrısını da yineledi.

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. 

Gündeminde ağırlıkla İsrail-Hamas savaşı olan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Ülkemizde bir kesimin milletimizin yaşadığını sınamaları unutmak ve unutturmaya çalışmak gibi bit zaafı vardır. Aslında bu bilinçli ve kötü niyetli taktiktir. Biz depremlerin acısını ilk günkü tazeliğiyle yüreğimizde hissediyoruz. İnsanlığını kaybetmemiş hiç kimsenin bu acıyı unutmasının mümkün olmadığına inanıyoruz. Siyasette ne yaşanırsa yaşansın bu felaketi her zaman gündemimizin ilk sırasında tutacağız. 2024 bütçemizde kararlılığımızı görmek mümkündür.

"TÜRKİYE NE BÜYÜMESİNDEN TAVİZ VERİR, NE ENFLASYONA TESLİM OLUR"

- Bu adımları atarken çalışan ve emeklilerimiz başta olmak üzere insanlarımızın sıkıntılarını giderecek çalışmalar yapmayı da ihmal etmiyoruz. Enflasyonla mücadele içindeyiz. Milletimiz emin olsun ki Türkiye ne büyümesinden taviz verir, ne enflasyona teslim olur. Yatırımcısından işçisine, üreten her kardeşimizin meselesi bizim meselemizdir. Nitekim geçlerimize verdiğimiz cep telefonu, bilgisayar ve internet sözlerimizi tuttuk. Buna dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı, gençlerimize hayırlı olsun. Emeklinin, ev hanımının sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. 

- Biz Türkiye'yi demokrasisi, altyapısı ve ekonomisiyle 21 yılda büyütmüş bir yönetimiz, böyle bir partiyiz. Birkaç gün sonra 100. yılına kavuşacağımız cumhuriyeti rahmetli Menderes ve Özal'ın yolundan yürüyerek imkanlarıyla milletimizle buluşturan biz olduk. 

"2024 MART AYINA KADAR HEP BİRLİKTE ÇOK GAYRET GÖSTERECEĞİZ"

- Milletimizin gönlüne girmemiz gerekiyor. Muhalefetin elinde ıstırap çeken belediyelerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmak hepimizin asli vazifesidir. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla birlikte bir kez daha bu başarıyı göstereceğiz. Meclis grubumuzun her konuda olduğu gibi mahalli seçim çalışmalarında da partimizin lokomotifi olmayı sürdüreceğine inanıyorum. Başladığımız yeri sağlam tutmazsak, gittiğimiz istikameti doğrultamayız. Sadece kendi çıkarlarımıza göre hareket etmek bize yakışmak. Türkiye büyüdükçe biz de büyüdük, aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. 2024 mart ayına kadar hep birlikte çok gayret göstereceğiz, bun hazır mıyız? 

"TERÖRİSTLERİN BAŞINI EZECEĞİZ"

- Terörle mücadele bir diğer daimi gündem ve önceliğimiz. kahraman ordumuz sınırlarımız ve ötesinde destan yazmayı sürdürüyor. Terör tehditlerini kaynağında bertaraf etme esasına dayalı güvenlik konseptimizi sürekli geliştirerek uyguluyoruz. Bir gece ansızın gelebiliriz diye ifade ettiğimiz operasyonlarla teröristlerin başını ezeceğiz. 

"İSRAİL'İN DEVLET YERİNE ÖRGÜT GİBİ DAVRANMA TARZINI ASLA TASVİP ETMEDİK"

- Filistin halkına uygulanan zulme karşı başından beri ilkeli yaklaşım gösteriyoruz. Öncelikle hep insan penceresinden baktık. İnsanı insan yapan kadim değerleri savunduk. 7 Ekim'den bu yana krizin büyümemesi için her çabayı gösterdik. Gazze halkının ihtiyaçlarının giderilmesi için Mısır'daki havalimanına 8 uçak dolusu tıbbi ve insanı yardım malzemesi gönderdik. 25 sağlık personelimizi Mısır'a sevk ettik. Kim yaparsa yapsın İsrailli siviller dahil sivilleri hedef alan eylemleri asla mazur görmediğimizi açıkça ifade ettik. İsrail devletiyle bir sorunumuz yok ama uyguladığı melazimi, devlet yerine örgüt gibi davranma tarzını asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz.

"HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR"

- İsrail 7 Ekim'den beri Gazze'deki masum insanlara tarihteki en kanlı, en iğrenç, en vahşi saldırılarını gerçekleştiriyor. Toplantılar yapıyorlar, son yaptıkları toplantıda yine bir araya geldiler, tüm batı, Hamas'ı terör örgütü olarak görüyor. Buradan sesleniyorum; ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin çünkü batının sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur.

"İSRAİL'E GİTME PROJEMİZ VARDI, İPTAL ETTİK"

- Ben hayatımda bir kere Netanyahu denilen adamın elini sıktım. Türkevi'nde, ABD'de. İyi niyetimiz vardı, suistimal etti. İsrail'e gitme projemiz vardı, iptal, gitmeyeceğiz. Çocukları öldürenlere, "Kıymayın efendiler" diyoruz. Ey İsrail, bu kafayla bir yere gidemezsin. Yanına ister ABD'yi al, ister batıyı. Biz Türk milleti olarak ırkçılık yapmamış ve yapmayan tel halkız. Antisemitizm ortaya çıkmamız tek coğrafya, tek devlet biziz. Bugün öldürdüğü çocuklara destek vermek için İsrail'in ardından sıraya girenler böyle bir beyanda bulunamaz. Bunların hahamları da dahil. Geçenlerde hahamlardan biri, Filistinli çocukların öldürülmesi gerektiğini söylüyor. Böyle bir yaklaşım olur mu?

"ÜLKEMİZİN KAPILARI SONUNA KADAR AÇIK"

- Lafa gelince demokratlığı, çoğulculuğu kimseye bırakmayanların faşist yüzlerini ibretle izliyoruz. Sırf bu onurlu tavırlarından dolayı yaşadıkları ülkelerde sıkıntıya düşen üniversite öğrencilerine ve diğer tüm kesimlere, şimdi onu da buradan açıklıyorum, ülkemizin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtmek istiyorum. Bu tabloda, Gazze’deki zulme gözlerini kapatan Batılı güçlerin İsrail için döktükleri gözyaşı, sahtekârlığın dik alasından başka bir şey değildir. Daha dün Ukrayna’da yaşanan savaşta ortaya çıkan kayıplar için dünyayı ayağa kaldıranların, Gazze’deki aleni katliama duvar kesilmesi, bu riyakârlığın en somut ifadesidir.

"MESCİDİ AKSA MÜSLÜMAN, HIRİSTİYAN VE YAHUDİLERİN ORTAK İBADETHANESİDİR"

- Sorunun sebebi olanlar elbette çözüm istemez, kriz ne kadar derinleşirse onların çıkarları için o kadar iyidir. İstiyorlar ki İsrail-Filistin meselesi daha da büyüsün, bölgeye barış ve istikrar gelmesin. Biz işte buna itiraz ediyoruz. Bedelini tüm bölge halklarının ödediği bu sömürü düzenini reddediyoruz. Mescidi Aksa Müslüman, Hıristiyan ve Yahudilerin ortak ibadethanesidir. 

"TARAFLAR ELİNİ TETİKTEN ÇEKMELİ, DERHAL ATEŞKES İLAN EDİLMELİDİR"

- Taraflar elini tetikten çekmeli, derhal ateşkes ilan edilmelidir. Rehinelerin serbest bırakılması konusunda müzakerelere başlanarak bu konu hızla sonuçlandırılmalıdır. Nedir o ya çocukları kafeslere koyuyorsunuz? Gazze'deki ihtiyaçları karşılamak için hemen insani koridor oluşturulmalıdır. Refah Sınır Kapısı insani yardımlar için muhakkak sürekli açık tutulmalıdır. İhtiyaç maddelerinin girişine, yaralıların çıkışına, tahditsiz izin verilmelidir. Hastanelerimizi bütün yaralıların tedavisi için emre amade kıldık, kılıyoruz. Ramallah'taki yerleşimci terörü bir an önce son bulmalı. Bu gelişmeleri haçlı hilal anlayışıyla devam ettirmemenin gereğini hatırlatmak istiyorum.

"FİLİSTİN-İSRAİL BARIŞ KONFERANSI DÜZENLENMESİNİ ÖNERİYORUZ"

- Türkiye sorumluluk almaktan asla kaçınmayacak. Filistin-İsrail barış konferansı düzenlenmesini öneriyoruz. Garantörlük teklifimizi en somut yöntem olarak görüyoruz. Filistin'in garantörlerinden olmaya hazırız. Dünyanın güvenliğini 5 devletin çıkarlarına teslim eden yapının sürdürülebilirliği yoktur. Gazze'de yaşananlar bunu en somut örneğidir. Çocukların hunharca öldürülmesinin hiçe sayıldığı bir yapıyı kimse ciddiye almaz, peşinden gitmez. 

- 28 Ekim'de İstanbul'da yapacağımız büyük Filistin mitingine kadar bu krizin ateşinin sönmeye başlamasını ümit ediyoruz. Parti bayraklarının olmadığı, sadece Türk bayrağı ve Filistin bayraklarının olduğu bir mitingle dünyaya mesaj vereceğiz. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika