Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (9 Aralık 2021)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (9 Aralık 2021)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın 👇

Vatandaşlar gıda stokluyor: 'Bir değil 3 teneke yağ istiyor'

Esnafın anlatımına göre; durumu olan vatandaş yarın zam gelir korkusu ile gıda stoklamaya başladı. Toptan satış yapan gıda hallerine uğrayan aileler 3 teneke yağ istiyor. 5-10 kilo kuruyemiş almaya niyetlenenler evine çuval ile dönmeyi düşünüyor.

 Iraklı göçmenler neden Belarus üzerinden Avrupa yolunda? 'Vize kolay, direkt uçuş var!'

Avrupa’ya geçmek üzere Belarus’a gelen bazı göçmenlerin, Polonya sınırındaki umut dolu bekleyişi sürüyor. Sınırdaki Iraklı sayısı dikkat çekiyor. Son yıllarda Suriye'den göçleri duymaya alıştık fakat Iraklıların Avrupa macerasının sebepleri ne? Sınıra gidenler ne diyor?

 Milyonlarca takipçin olabilir ama kitabın satmayabilir

Müzik dünyasında eşi benzeri görülmemiş bir başarı yakalayan Billie Eilish'in biyografi kitabı satmadı. 90 milyon Instagram takipçisi olan, bu genç kadının her adımı olay olurken kitabına neden ilgi gösterilmedi? Yayıncılık sektörü için takipçi sayısı ne demek?

 Z kuşağı: Deli gibi çalışma dönemi bitiyor

Z kuşağının önceki kuşaklara göre kendisini daha çok önemsediği biliniyor. Bu kuşak üzerine pek çok klişe tanım da türedi. Dünyanın farklı yerindeki örnekler gösteriyor ki Z kuşağı gerçekten ihtiyacı olan kadar çalışacak.

80 yıl sonra cenaze töreni... 33 kişi için ise umut tükendi!

Bundan 80 yıl önce ABD'yi şoke eden binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Pearl Harbor Saldırısı'nda yaşamını yitirenlerin naaşlarına ulaşma çabaları sürüyordu. Nihayetinde son olarak kalıntılardan Louis Tushla'nın kimliği tespit edilirken 33 kişi için ise umutlar tükendi...