Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (8 Şubat 2023)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (8 Şubat 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Antakya'daki yıkımda 'alüvyon' etkisi: 'Deprem esnasında sıvılaşıyor...'

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan son depremlerden yoğun bir biçimde etkilenen Antakya'da alüvyon zemininin yıkımdaki etkisi de gündemde... Peki, alüvyon zeminler depremde nasıl bir etki yaratıyor? Buralarda nasıl tedbirler almak gerek?

Enkazdan 30 saat sonra çıktı... Tıbbi olarak 'mucize kurtuluşlar' nasıl yaşanıyor?

Depremin vurduğu bölgelerden enkaz altından kurtarılan vatandaşların sevindirici haberleri geliyor. Arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor fakat bir yandan soğuk hava hem kurtarma personelini hem de enkaz altındaki depremzedeleri zorluyor. Peki enkaz altında hangi şartlar dayanıklılığı arttırıyor?

5 soru 5 cevap: Depremler nasıl oldu? 'Yıllardır birbirini iten kıtalar...'

Tüm Türkiye'yi yasa boğan depremlerin neden ve nasıl gerçekleştikleri gündemde önemli bir yer tutmakta. Bilim insanları iki depremi analiz ederek gelecekte yaşanabilecek afetlere de şimdiden tedbir ışığı tutmakta. Peki depremler nasıl gerçekleşti? Bu depremler, yenilerini tetikler mi?

Hepimizin aklında o soru: Depremzedeler için ben ne yapabilirim?

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremlerinin arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin etkilemediği şehirlerdeki pek çok vatandaş ise yardım edebilmek için ne yapabileceğini düşünüyor.