Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (30 Eylül Cuma)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (30 Eylül Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

3 soruda 3 ada | BÖLÜM 3: Meis

Yunanistan'ın Türkiye'nin burnunun dibindeki adalara askeri yığınak yapması tepki çekiyor. Her adanın ayrı bir stratejik önemi var. '3 soruda 3 ada' yazı dizisinde, Midilli ve Sisam'dan sonra bugün de Meis Adası'na ve Türkiye için önemine değiniyoruz.

Baklava ve döner ustaları yurt dışı fırsatlarına nasıl bakıyor? | 'Mesleki yeterlilik belgesi olmayan...'

Türk ustalarının baklavası ve dönerinin lezzeti bir başka oluyor. İşletme sahipleri alttan usta yetişmediğini söylerken, eldeki bazı ustaların da yurt dışı kariyer fırsatlarını değerlendirmek istediğini belirtiyor. Ustaların önündeki en büyük engellerden biri ise mesleki yeterlilik belgesi.

Milli takım forması üzerinden bölünen ülke: Brezilya

Brezilya'da başkanlık seçimlerinin gerginliği Dünya Kupası'na da yansıyor. Kazandığı başarılarla formasının renklerini dünyanın dört bir yanında tanıtan Brezilya'da sarı forma artık politik bir sembole dönüştü. Bolsonaro destekçileri sarı forma giyerken, muhalefet bu rengi giymekten imtina ediyor.

Rusya, dört bölgeyi ilhak etti ama... Putin'in hamlesi ne anlama geliyor?

Vladimir Putin, tartışmalı referandum sonuçlarını resmen imzaladı ve Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki dört bölge Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk'ı ilhak ettiklerini açıkladı. Referandumda bu dört bölgede de çıkan yüzde 90'lar civarındaki "Evet" oranları ise oldukça önemli bir anlam taşıyor.

Kaynak: Haber Global TV