Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Haziran Cuma)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Haziran Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Rusya Ukrayna savaşı Avrupa'yı nasıl yeniden kömürle buluşturdu?

Avrupa'nın tamamen yenilenebilir enerjiye geçiş planları Ukrayna'nın işgali ile ileri tarihe atıldı gibi. Rus doğalgazının kısıtlanması, alternatif enerji arayışlarını hızlandırdı. Avrupa ülkeleri tekrar kömüre mi dönecek?

Orman katili S.A. kaç yıl ceza alabilir?

Marmaris'te 3 bin hektardan fazla alanın kül olmasına sebep olan ve sigara izmariti ile yangını çıkardığını itiraf eden S.A. tutuklandı. Peki Türkiye'de yılda kasten kaç orman yangını çıkıyor? Orman yakmanın cezası ne?

İstanbul'da tsunami: Galata surlarını aşmıştı...

İstanbul, Akdeniz çevresinde tsunami riski olan dört şehir arasında gösterildi. İstanbul tarihinde büyük depremler sonrası tsunamilere alışkın bir şehir. Marmara Denizi'nde son 4 bin yılda 100'den fazla tsunami kaydedildi. Peki günümüzde risk ne?

Dünya Ukrayna buğdayını konuşuyor... Peki ya yeni hasat?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile birlikte gıda fiyatları küresel çapta yükseldi. Özellikle buğday fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. Peki, Rus bombardımanı altında ekilen bu buğdayların hasadı nasıl yapılacak? Ukrayna'daki yeni hasat dönemi fiyatları aşağı çekecek mi?

ABD'de Demokratların Biden sorunsalı: 'Aday olmalı mı olmamalı mı?'

ABD'de başkanlık seçimine uzun denebilecek bir süre var ancak şimdiden "Aday kim olacak?" sorusu hem Cumhuriyetçilerin hem de Demokratların aklındaki en önemli soru. Demokratlar cephesi mevcut başkan Joe Biden'ın aday olacağını düşünüyor ancak olmalı mı emin değil...

Kaynak: Haber Global TV