Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (22 Ağustos Pazartesi)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (22 Ağustos Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Yaşlılıkta bir tehlike: 'Her şey yolunda!' imajı...

Yaşlılar zaman zaman fiziksel olarak dezavantajlı konumlarından veya bakıma muhtaç olduklarından dolayı istismar edilebiliyor. Her ay pek çok yaşlı kaybolurken kimileri ise şüpheli ölümlere kurban gidiyor. En büyük tehlikelerden biri ise bakıma muhtaç olan yaşlının 'her şey yolunda' imajı vermesi.

Yaza doyduk mu? Sonbahar mutsuzluğunu çeken biliyor!

Ağustos ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde de bazılarımızı “sonbahar mutsuzluğu” kapladı. "Eyvah, bu yaz da hiçbir şey yapamadan geçti" hissi, kimilerini üzüyor. Yazın yeterince rahatlayamamanın farklı psikolojik sonuçları da olabiliyor.

Yüksek fiyatlar karşısında insan beyni nasıl çalışır?

Vatandaş son aylarda düzenli olarak artan fiyatları görmeye alıştı. Bir fiyat etiketini gördüğümüz zaman beynimizde otomatik olarak bazı tepkiler meydana geliyor. Pahalılık karşısında beyin ‘değerleme sistemi’ veya ‘seçim sistemini’ devreye alabiliyor.

Türkiye'nin trafik kazaları bilançosu: Son 6 yılda 1 milyon ölümlü ve yaralanmalı kaza

Hafta sonu Mardin ve Gaziantep'te meydana gelen trafik kazaları gündem oldu. 35 kişinin hayatını kaybettiği olaylar sonrası gözler trafik kazalarına ve oluş biçimlerine çevrildi. Son 6 yılda yaşanan ölümlü ve yaralanmalı kaza sayısı 1 milyonu geçti.

Gelecekte bizi beslemesi beklenen 5 ürün!

İklim değişikliğinin etkileri her geçen gün daha net bir şekilde görülüyor. Bu, tarımda da mevcut pratiklerin gelecekte değişebileceği anlamına gelmekte. Uzmanlar "çeşitlilik" vurgusu yaparken pirinç, buğday ve mısıra alternatifler aranmakta. İşte gelecekte bizi beslemesi beklenen beş ürün.

 

Kaynak: Web Özel