Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (21 Nisan 2023)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (21 Nisan 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Şipşakçılık bitti mi? 'En büyük rakibim cep telefonları'

Bir zamanlar İstanbul'da sıkça gördüğümüz şipşakçılar, artık bir elin parmağını geçmiyor. Özellikle tarihi yarımadada turistlerin fotoğraflarını çeken şipşakçıların en büyük rakipleri ise cep telefonları. Gülhane'de iş yapan şipşakçılar, eski günlerini özlemle anıyor. Peki, şipşakçılık bitti mi? 

'Nasıl olsa bu parayı ödeyecek biri çıkar' | Bir ev nasıl fahiş fiyata satılır?

Bazı vatandaşlar evini ya da otomobilini 'nasıl olsa alan çıkar' diyerek değerinden daha yüksek bir fiyat ile satışa çıkarıyor. Ancak bu durum diğer dairelerin ya da araçların fiyatlarının da artmasına sebep oluyor. Mal sahibi 'Ben yaptım oldu' diyebiliyor mu? Bunun cezai yaptırımı var mı? 

Ağaçlar ölünce bile nasıl hayat veriyor? Yeraltını saran bir ağ gibi...

Ağaçlar sadece canlı oldukları dönemde değil öldüklerinde de ekolojik yaşama hayat veriyor. Diğer canlıların hayatı için gövdeleri ve kökleri oldukça önemli bir işleve sahip. Normal bir ağacın yaşam süresi 20 ila 200 yıl arasında değişirken 4 bin yıla kadar yaşayan ağaç türleri mevcut.