Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (21 Ekim 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (21 Ekim 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

5 soru 5 cevap | TCMB'nin faiz hamlesinden ne anlamalıyız?

Merkez Bankası politika faizini 150 baz puan düşürdü. Kurul, sonraki toplantıda benzer bir adım atılarak faiz indiriminin sona erdirileceğinin sinyalini verdi. Peki TCMB'nin bu hamlesinden vatandaş olarak ne anlamalıyız? Bankalardaki kredi faizleri ile politika faizi arasındaki makas neden açık?

Çelebi AK Parti'ye, Fakıbaba İYİ Parti'ye geçti... Türkiye'de parti değiştirmeler nasıl yaşandı?

Seçim yaklaştıkça siyaset ısındı ve yıllardır her seçim öncesi olduğu gibi partiler arası milletvekili transferleri de gündeme geliyor. Parlamentoda pek çok kez vekiller parti değiştirdi. Bu durum bazen siyaseti büyük çapta etkiledi, bazen ise Meclis aritmetiğinde kritik hesapları akıllara getirdi.

Kevin Spacey aklandı mı? | Taciz iddiaları, tazminatlar, transatlantik duruşmalar...

Hakkında cinsel istismar suçlamaları bulunan Kevin Spacey, bu davalardan birinde ilk kez suçsuz bulundu. Aktörün yargılanacağı diğer davalarda hakimlerin ne yönde karar vereceği ise merak konusu. Spacey'nin bu gelişmeler neticesinde tazminat davası açıp açmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Birleşik Krallık'ta şimdi ne olacak? 'Seçim' sesleri, Boris ihtimali ve dahası...

Başbakan Liz Truss'ın istifasının ardından Birleşik Krallık'ta yeni başbakan arayışı başladı. Muhafazakar Parti, yeni liderini, yani ülkenin son dört yıldaki dördüncü Muhafazakar başbakanını ay sonuna kadar belirleyecek ancak muhalefet yüksek sesle erken seçim çağrısı yapıyor. Peki şimdi ne olacak?

 

Kaynak: Web Özel