Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (19 Mayıs 2022)

Haber Global
Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (19 Mayıs 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

En zor yıl: 1919

Bugün milli mücadelenin başladığı an, Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 103. yıl dönümü. 1919 yılı Kurtuluş Savaşı'na giden yolda çok önemli bir dönemeç, adete karanlığın en baskın olduğu yıldı. Ta ki bir grup cesur insan milletin kaderini değiştirmeye karar verene kadar.

Lübnan'da seçim oldu ama... Boykot, kriz ve istikrarsızlık

Dünyanın son 200 yılda gördüğü en büyük ekonomik krizlerinden biriyle boğuşurken Covid-19'la karşı karşıya kalan ve Beyrut Limanı'ndaki korkunç patlamayı yaşayan Lübnan, 15 Mayıs'ta seçime gitti. Hizbullah ve Özgür Yurtsever Hareketi'nin yitirdiği çoğunluğu muhalefet de sağlayamadı. Şimdi ne olacak?

Uyarılara rağmen hızla artıyor! Obezite epidemiye nasıl dönüştü?

Türkiye, Avrupa'da aşırı kilo sorununun en yaygın olduğu ülke. Özellikle kadınlarda obezite endişe verici seviyede. Dünya Sağlık Örgütü ise hazırladığı raporda aşırı kilo ve obezitenin Avrupa için epidemi boyutuna ulaştığını açıkladı. Birleşik Krallık da kanser vakalarının artması riskiyle alarmda.

Dünyanın bazı noktalarında çalışanlar hiç kovulmayacağını düşünmeye başladı...

Amerika Birleşik Devletleri'nde başlayan ve dünyayı saran 'büyük istifa dalgası' sonucu bazı çalışanlar 'hiç kovulmayacaklarını' düşünmeye başladı. Kimi insan kaynakları uzmanlarına göre; bu ekip içi motivasyon kayıplarına da neden olabilir.

Çin'de tartışmalı uygulama: Paylaşımın altında konum olacak...

Çin'de internet üzerindeki denetime yeni bir boyut eklendi. Ülkede hızla yayılan uygulamaya göre kullanıcıların sosyal medya paylaşımlarının altında açık konumları yer alacak. Yetkililer amaç olarak, yabancı ülkelerden gelecek dezenformasyonun önüne geçmeyi göstermekte... Ancak tartışmalar büyük.

Kaynak: Web Özel

Haber Global