Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (14 Nisan 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (14 Nisan 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

500 bin TL'lik otomobili 600 bin TL'ye internete koymanın cezası olur mu?

Piyasa değeri 500 bin TL olan bir otomobili örneğin 600 bin TL'ye internete koyunca otomatik olarak diğer araçların değeri de yükselebiliyor. Aslında otomobilini satmak aklında olmayan bir kişinin yüksek fiyatla aracını internete koyması piyasa bozucu davranış kapsamına girer mi?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali varken Güney Osetya'da 'referandum' seslerinden ne anlamalıyız?

Rusya, Ukrayna'nın NATO'ya katılacağı gerekçesiyle önce Luhansk ve Donetsk'in bağımsızlığını tanıdı. Ardından Ukrayna'yı işgal etti. Rus kuvvetleri Kiev'den çekilirken Kafkaslar'dan gelen başka bir referandum haberi dikkatleri çekiyor.

Diego Simeone: Futbolun katili mi, yoksa anti-kahraman mı?

2011'den bu yana Atletico Madrid'i çalıştıran Arjantinli teknik direktör Diego Simeone, takımının Manchester City karşısında sergilediği performansla yeniden gündemde. Katı savunma oyunuyla zaman zaman "futbolun katili" yakıştırması yapılan isim için anti-kahraman diyen de var. Peki Simeone hangisi?

ABD'de tartışma: Ya Javelin kalmazsa

Savaş başladığından bu yana ABD Ukrayna'ya 7 bin Javelin füzesi gönderdi. Bu füzeler ile Ukrayna şimdiden yüzlerce zırhlı aracı imha etti. Ancak ABD tüm Rus zırhlı araçlarından önce kendi füze envanterinin tükenmesinden korkuyor.

Saldırı akıllara getirdi: New York metrosu gerçekten tehlikeli mi?

New York metrosunda salı günü yapılan silahlı saldırı sonucu New York'lularda "metroya binmek tehlikeli" algısı oluşmaya başladı. Ancak araştırmaların aksine metro yolculuğu hala güvenli. Gerçekten New York metrosu 80'lerdeki suç dolu günlerine geri mi dönüyor? Yoksa bu sadece bir algı mı?,

Kaynak: Web Özel