Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (13 Şubat 2023)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (13 Şubat 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Deprem Suçları Soruşturma Büroları nasıl çalışacak? '25 yıla kadar hapis...'

Adalet Bakanlığı bir yazı ile depremden etkilenen 10 ilde Deprem Suçları Soruşturma Büroları'nın kurulduğunu duyurdu. Peki soruşturma süreci nasıl işleyecek? Deprem Suçları Soruşturma Büroları kimlerden oluşuyor?

Hiçbiri deprem bölgesinde değildi! Müteahhitlerin kimi havalimanında, kimi İstanbul'da yakalandı...

Asrın felaketinden etkilenen illerde, yıkılan binaların sorumlularını tespit etmek için çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede bazı müteahhitler tutuklandı. Kimi havalimanında, kimisi İstanbul yakalandı ama hiçbiri deprem bölgesinde değildi... Gözaltına alınanların sayısı ise her geçen saat artmakta.

Deprem bölgesine hangi tip sobalar gidiyor? Varil sobanın katalitikten farkı ne?

Deprem bölgesinde en büyük ihtiyaçlardan biri ısınma. Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye elektrikli soba yağıyor ancak her yerde sağlıklı elektrik veya jeneratör yok. Uzmanlar zehirlenmelere karşı uyarıyor. Eminönü esnafı varil soba taleplerine yetişmekte zorlanıyor.