Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (13 Aralık 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (13 Aralık 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Çin Devlet Başkanı Xi'nin Suudi Arabistan ziyareti İran'ı neden kızdırdı?

İran haftalardır büyük halk ayaklanmalarıyla mücadele ediyor. Tam da bu sırada Çin lideri Xi'nin Riyad'da gerçekleştirdiği temaslara İran'dan tepki geldi. Xi Jinping'in Suudi Arabistan ziyaretinin zamanlaması ve temaslarda yapılan ortak açıklamalar akıllara "İran yalnızlaşıyor mu" sorusunu getirdi? 

Reels'lar bizi daha mı unutkan yapıyor? 1 dakikalık videoların etkisi...

Sosyal medyada sürekli bir akışa maruz kalmak (Reels, Tiktok) insan beynine iyi gelmiyor olabilir. Uzmanlara göre bu kadar farklı görsel içeriğe hiç ara vermeden maruz kalmanın unutkanlığa etkisi var. Beynimize az önce aldığı bilgiyi depo etmesi için yeterli süre vermeyebiliyoruz. 

Kediler sesimizi nasıl tanıyor? Kuyruk sallama, miyavlama...

Kediler genellikle çağrıldıklarında tepki vermemeleri ile bilinir. Ancak araştırmalar, kedilerin kendilerine seslenilmesini anladıklarını ve sahiplerinin seslerini tanıdıklarını ortaya koyuyor. Kediler sahipleri seslendiklerinde kuyruk sallamak, miyavlamak gibi belirgin tepkiler verebiliyor.

Son Tango'da son söz Messi'nin... İşte beş Dünya Kupası'nın öyküsü

Dünya Kupası'nda 2014'ün ardından adını bir kez daha finale yazdıran Arjantin'in yıldızı Lionel Messi, beşinci ve son kez bu sahnede. Tüm zamanların en iyisi tartışmasına da çok büyük ölçüde nokta koymak için mücadele veren Messi, önceki dört turnuvada parlak anlar da yaşadı, hüsranı da tattı...

Vladimir Putin neden geleneksel toplantıyı iptal etti? 2001'den beri her yıl olurdu...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2001'den beri sadece 2005'te yapılmayan geleneksel yıl sonu basın toplantısını bu sene düzenlemeyecek. Kremlin de kararın bu yönde olduğunu doğrularken akıllarda farklı soru işaretleri de belirdi. Peki Putin neden iptal kararı aldı?