Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (10 Nisan 2023)

Gündem haberleri
Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (10 Nisan 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Kayıp depremzedelerin ardından... | Gaiplik kararı, ölüm karinesi, DNA taramaları

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bazı afetzedeler hala yakınlarını aramakta. Bu süreçte özellikle tıbbi işlemler kayıpların bulunmasında büyük önem taşıyor. Yakınlarına ulaşamayanların ise gaiplik kararı veya ölüm karinesi başvurusu yapması gerekiyor.

 Netflix'in Doğu planı... | Batı'daki abone kaybını mı dengeliyor?

Netflix, geçtiğimiz yıl abone sayılarında yaşadığı ciddi dalgalanmalarla sık sık gündeme gelmişti. Platformun Türkiye dışında da Güney Asya ülkeleri başta olmak üzere Doğu'ya yaptığı yatırımlar ise, "Batı'daki kaybını bu ülkelerden mi gidermeye çalışıyor?" sorusunu akıllara getiriyor.

4 soru 4 cevap | Kira meseleniz arabulucuya giderse bunları bilmenizde fayda var...

Bugün özellikle büyük şehirlerde barınma önemli bir sorun. Adliyeler kiracı-ev sahibi davaları ile dolu. Peki arabuluculuk sistemi kira meselesini gerçekten çözebilir mi? Hangi kira davaları hakimden önce arabulucunun önüne gidecek?

Kaynak: Web Özel

Gündem haberleri