Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (03 Şubat 2023)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (03 Şubat 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Türkiye'de çip üretimi ne durumda? 'Treni kaçırdığımızı düşünmüyorum'

Çipler günlük hayatta ev aletlerinden savunma sanayine, otomotiv sektöründen mobil cihazlara kadar her alanda kullanılıyor. Dünyada çip üretiminde lider ülke ise Tayvan. Peki Türkiye kendi çiplerini ne kadar üretebiliyor?

ABD dünyayı nasıl izliyor? | 'Ulusal güvenlik için bir tane daha olmalı'

ABD dünyanın en büyük istihbarat ağlarından birine sahip. Fakat ülkede bunun yeterli olmadığını düşünenler var. Özellikle Çin'le yaşanan ticari gerilimden ötürü bir istihbarat birimi daha kurulması gerektiği ifade ediliyor. Peki bu iddiaların ardında neler yatıyor?

'20 oldum, koruyucu botoks yaptırmalıyım' | Gençler yaşlanmaktan neden korkuyor?

Son dönemde 20'li yaşlar arasında 'koruyucu botoks' trendi artıyor. Gençler, ileride kırışıklıklarının az olması için erkenden önlem alma, yani koruyucu botoks yaptırma ihtiyacı duyuyor. Peki bu kadar erken önlem almak gerekiyor mu? Gençleri yaşlanma konusunda bu kadar endişelendiren unsurlar neler?

Yazıklar olsun

Premier Lig tadında bir maç izleyeceğimizi düşünürken, 14. dakikada Riva’daki VAR odasından bir el uzanıyor, sahada da Ali Palabıyık ona eşlik ediyor.