Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (01 Temmuz Cuma)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (01 Temmuz Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Altını kuyumcuda saklamak yasal mı? Bir gelenek ama...

Geçen hafta Diyarbakır'da yaşanan bir dolandırıcılık olayı, yatırım alışkanlıklarını yeniden gündeme getirdi. Birikimlerini güvendikleri kuyumculara emanet edenlerin sayısı azımsanacak seviyede değil. Bunun bir gelenek olduğunu söylemek dahi mümkün. Peki bu yasal mı? Vatandaş neden bu yolu seçiyor?

Herkesin gözü İsveç ve Finlandiya'nın üzerindeyken NATO, Çin'e ne dedi?

Madrid'deki NATO liderler zirvesinde gözler, Türkiye-İsveç-Finlandiya ekseninde olurken, Rusya gündemin bir numaralı maddelerindendi. Bütün bunların gölgesinde NATO'nun Çin'i örgütün güvenliğine, çıkarlarına ve değerlerine karşı hırslı politikalar izliyor olarak sınıflandırması dikkat çekti.

Enflasyon dünyanın neresinde düşük?

Dünya ciddi bir enflasyon sıkıntısı ile mücadele ediyor. Merkez bankaları art arda hamleler yaparken, hükümetler pahalılığın önüne geçmeye çalışıyor. Bazı Asya ülkelerinde ise enflasyon şu an için kontrol altında. Peki neden?

Gerçekten bir tatil yapmak istiyorsak o cep telefonundan önce bir kurtulmamız gerek...

Tatile çıkarken telefonumuzla aramıza biraz mesafe koymak iyi bir fikir olabilir. Bu konuda dikkate alabileceğimiz bazı ufak ipuçları, tatile gittiğimiz yerde zamanımızı, paramızı ve enerjimizi telefona bakarak harcamamızın önüne geçebilir.

Kaynak: Haber Global TV