Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (01 Aralık Çarşamba)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (01 Aralık Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Ekonomik sıkıntılarda çekirdek aile dayanışması: Sıkıştığımızda ilk kapı

Hayat pahalılığı hayatın bir numaralı gündem maddesi. Türkiye'de ise ekonomik sıkıntı dönemlerinde aile dayanışması ön plana çıkıyor. Kimi uzmanlar bu dayanışma bağlarının son yıllarda zayıfladığı görüşünde. Yine de maddi destek için çalınan bir numaralı kapı hala aile.

Uyuşturucuya bağlı ölümlerde büyük düşüşün sebebi ne?

Gün geçtikçe yakalanan uyuşturucu miktarı artarken uyuşturucuya bağlı ölümlerdeki büyük düşüş dikkat çekiyor. 2017 yılında uyuşturucudan 941 kişi hayatını kaybederken 2021'in ilk 7 ayında kayıp sayısı 72'ye indi. Bazı uzmanlara göre bağımlı sayısı artıyor.

Piyasalar hareketli... Amerikan Merkez Bankası ne dedi?

Piyasalar Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırma ihtimaline odaklandı. Başkan Powell'ın açıklaması TL'nin de değerini düşürürken, petrol fiyatlarında inişler gözlendi. Peki Powell ne demek istedi? Dünya ekonomisi yeni bir döneme 'merhaba' mı diyor?

Kutuplara yağmur yağarsa ne yapacağız?

Yapılan araştırmalar 2060'lı ve 2070'li yıllarda kutuplara yağmur yağmasını bekliyor. Uzmanlara göre bu bir felaket. Kutupların iklim dengesinin bozulmasının sandığımızdan büyük sonuçları var...

Epstein'ın suç ortağı: Kızları o getiriyordu!

21. yüzyılın gördüğü en büyük sapıklardan olan Jeffrey Epstein bir hapishane hücresinde kendisini asalı 2 yıl oldu. Suç ortağı olduğu iddia edilen Ghislaine Maxwell ise adalet önünde hesap veriyor. Epstein ne yapmıştı? Yaşça küçük kızlarla ilişkiye girmesini sağlayan Maxwell kendini nasıl savunuyor?

Kaynak: Haber Global TV