Epstein'ın suç ortağı: Kızları o getiriyordu!

ÖZEL HABERLER
Epstein'ın suç ortağı: Kızları o getiriyordu!
Ghislaine Maxwell, genç kızları kandırarak Jeffrey Epstein'ın tuzağına düşürmekle suçlanıyor. Mahkeme çizimi: Reuters

21. yüzyılın gördüğü en büyük sapıklardan olan Jeffrey Epstein bir hapishane hücresinde kendisini asalı 2 yıl oldu. Suç ortağı olduğu iddia edilen Ghislaine Maxwell ise adalet önünde hesap veriyor. Epstein ne yapmıştı? Yaşça küçük kızlarla ilişkiye girmesini sağlayan Maxwell kendini nasıl savunuyor?

Jeffrey Epstein 66 yaşında mahkum olduğu hücrede kendisini asarak intihar etti. Bill Gates’ten, Donald Trump’a kadar pek çok kişinin arkadaşı olan bu iğrenç adam, reşit olmayan kız çocuklarına cinsel istismarda bulunmaktan hüküm giymişti.

2019 yılında yaşanan bu olaydan sonra Epstein ile arkadaş olan herkes bu birlikteliği inkar etmeye başladı. Hayat arkadaşı Ghislaine Maxwell de bu tacizlere aracılık etmekle savcı tarafından suçlanıyor. Jane adını kullanan bir gizli tanık Maxwell’in de taciz olaylarında parmağı olduğunu anlattı.

Maxwell ise hiçbir zaman suç işlemediğini söylüyor. Dün hakkındaki davanın ikinci gününde gizli tanık 1994 yılında orta ikinci sınıftayken yaz kampında dondurma yerken Epstein ve Maxwell çiftinin kendisine yaklaştığını söyledi. Tanığın ifadelerine göre çift çocuğa köpeğini evlat edinmek istediklerini söyledi.

Çift kızın yaz kampının sponsorlarının kendileri olduğunu 13 yaşındaki kıza söylerken nerede yaşadığı sordu. Ve Palm Beach Florida’da komşu olduklarını söyledi. Tanığın ifadesine göre ikili daha sonra genç kız ve annesini eve çaya çağırdı.

Epstein'ın suç ortağı: Kızları o getiriyordu! - Resim : 1
 Ghislaine Maxwell/Fotoğraf: Reuters

Daha sonra çocukla ilişki geliştirdiler bazen annesi yokken de evlerine çağırıyorlardı. Jane ifadesinde, “Bir keresinde evdeki havuzda bütün kadınların çıplak olduğunu hatırlıyorum” ifadelerini kullandı.

Jane, “Epstein bir gün eve geldi ve beni kendine çekti. Mastürbasyon yaptıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi duşa girdi” ifadelerini kullandı. Jane, Epstein’ların evine gittiği sırada, Maxwell’in kendisine para verdiğini ve alışverişe çıkardığını anlattı ve bazen tacizlere onun da katıldığını söyledi.

Dün davada Epstein’ın özel uçağının pilotu da ifade verirken, Maxwell’ın, Epstein’ın özel hayatına ciddi şekilde müdahale ettiğini evdeki hizmetçilerin düzeninden de sorumlu olduğunu söyledi.

Pilot, Epstein’ın 1994’ten 2004 yılına kadar Epstein’ın özel uçakta pek çok kez uçtuğunu söyledi. Pilot Larry Visoski’nin ifadesine göre; aktör Kevin Spacey, eski ABD Başkanı Donald Trump, aktör Chris Tucker, eski senatör John Glenn, Prens Andrew ve ünlü keman virtüözü Itzhak Perlman da zaman zaman uçakta seyahat eden isimler arasındaydı.

Visoski, Jane’in tarifine uyan bir çocuğun da bir kez uçakla seyahat ettiğini, Epstein’ın kızı kendisine tanıştırdığını söyledi.

'HER ZAMAN UÇAĞI KULLANMIYOR'

Ghislaine Maxwell’in avukatı ise müvekkilinin Epstein ile ilişkisini minimize etmeye çalışarak, ayrı evlerde yaşadıklarını ve Maxwell’in her zaman Epstein’ın özel uçağını kullanmadığını söyledi. Avukat aynı zamanda pilot Visoski’nin uçakta aileleri olmayan çocukları görmediğini bildirdi.

Maxwell’in avukatı Christian Everdell, pilot Visoski’ye “Uçakta hiç seks oyuncağı gördünüz mü?” diye sordu. “Hayır” yanıtını aldıktan sonra “Uçakta hiç prezervatif kullanıldığını gördünüz mü?” diye sordu pilot bu kez “Kesinlikle hayır” yanıtını verdi.

ABD Savcısı Audrey Strauss, geçen yıl hazırladığı iddianamede Ghislaine Maxwell’e ilişkin şu suçlamaları getirmişti: Küçük kızların güvenini kazanıyor daha sonra onları Jeffrey Epstein’ın tuzağına düşürüyordu.

Epstein'ın suç ortağı: Kızları o getiriyordu! - Resim : 3
Pedofil Jeffrey Epstein-Fotoğraf: Reuters

Ghislaine Maxwell, İngiltere sosyetesinin önemli isimlerinden. Oxford Üniversitesi’nde okudu. Yayıncı ve eski milletvekili Robert Maxwell’in kızı. Babasını kaybettiği sıralarda 1990’ların başında Jeffrey Epstein ile tanıştı. Epstein ve kız arkadaşı ile dost olan Maxwell’in Paris ve Londra’daki mülklerinin işlerini de Epstein yürütüyordu.

Farklı iddianamelerin ortak noktası ise şu: Epstein 1994-2004 yılları arasında New York, Florida ve New Mexico eyaletlerinde yaşça küçük kızları taciz etti ve Ghislaine Maxwell bu kızları Epstein’a getiriyordu.

KIZ ARKADAŞI MI DEĞİL Mİ?

Finans uzmanı Jeffrey Epstein yıllar boyunca varlıklı insanların parasını yönetti. 2009 yılında kayıtlara geçen bir resmi ifadesinde 1992 yılından beri ‘esas kız arkadaşının’ Ghislaine Maxwell olduğunu söyledi. Oysaki 2003 yılında bir dergiye verdiği röportajda Maxwell’i en iyi arkadaşı olarak tanımlıyordu. Epstein’in malikanesinde çalışan görevliler, Ghislaine Maxwell’in Epstein’ın evine masaj uzmanı olarak genç ve güzel kadınların işe alınmasına dahi aracılık ediyordu.

Ghislaine Maxwell şu an 59 yaşında. Hakkındaki duruşma geçen pazartesi günü başladı. Küçük kızları yasa dışı cinsel ilişkilere zorlamak dahi pek çok suçtan yargılanıyor.

*Yukarıdaki derlemede yer alan bilgilerin büyük bir bölümü The Wall Street Journal'da Corinne Ramey
 ve James Fanelli imzası ile yayımlanan 'Jeffrey Epstein Accuser Testifies That Ghislaine Maxwell Participated in Sexual Abuse' isimli makaleden alınmıştır.

Kaynak: Web Özel