Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya'ya: NATO teröre çanak tutan bir örgüt değildir

PKK/YPG NATO İsveç Finlandiya Gündem haberleri Dünya haberleri Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile düzenlediği ortak basın toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı "NATO bir güvenlik teşkilatıdır, teröre çanak tutan bir örgüt değildir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile düzenlediği ortak basın toplantısında kritik açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği hakkındaki soruya şu şekilde yanıt verdi:

İsveç ve Finlandiya ile ilgili heyetler gelip görüşmeler yaptılar. Şunu çok iyi bilmemiz lazım, NATO bir güvenlik teşkilatıdır. Teröre çanak tutan bir örgüt değildir ve şu anda İsveç bildiğiniz gibi PKK, PYD, YPG gibi terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke konumunda. Hatta bunların kendi parlamentolarında bile teröristler var. Bunlar meclislerinde yer aldığı sürece, terör örgütü gösteriler yaptığı sürece, bunu da İsveç polisinin güvencesiyle yaptıkları sürece biz bunlara "Buyurun devam edin" diyemeyiz. "Buyurun NATO'ya girin" diyemeyiz.

Aynı şey Finlandiya için de geçerli. Finlandiya da benzeri yapılanmanın içindedir. Biz geçmişte Yunanistan'la, Fransa'yla yaşadıklarımızı şimdi de bunlarla yaşamak istemiyoruz.

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Venezuela Devlet Başkanı Maduro NATO terör PKK YPG PYD İsveç Finlandiya