Erdoğan-Zelenski görüşmesine ilişkin Rusya'dan açıklama

Gündem haberleri Ukrayna Rusya Türkiye Recep Tayyip Erdoğan
Erdoğan-Zelenski görüşmesine ilişkin Rusya'dan açıklama

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine, bugün İstanbul'a gelecek. Kremlin'den ise bu görüşmeye ilişkin açıklama geldi.

 Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında bugün gerçekleştirilecek görüşmenin sonuçlarını yakından takip edeceklerini duyurdu.

Erdoğan ve Zelenski'nin baş başa ve heyetler arası görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler, 17 Temmuz'da sona erecek olan Karadeniz tahıl anlaşması ve Karadeniz bölgesinde barış ve istikrarın sağlanması gibi bölgesel ve uluslararası konuları ele alması bekleniyor.

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın zamanda Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirebileceğini, ancak henüz belirli bir tarih belirlenmediğini ifade etti.

Bir yıl önce Türkiye, BM, Rusya ve Ukrayna, Şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna savaşının ardından durdurulan Ukrayna'nın Karadeniz'deki üç limanından tahıl ihracatının yeniden başlatılması için İstanbul'da bir anlaşma imzalamıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna zelenski Erdoğan Gündem haberleri