Emine Erdoğan: Gazze'deki masumların sessiz çığlığına ses olmak için hep bir ağızdan haykırdık

emine erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin İsrail Gazze
Emine Erdoğan: Gazze'deki masumların sessiz çığlığına ses olmak için hep bir ağızdan haykırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından bugün düzenlenen Büyük Filistin Mitingi ile ilgili paylaşım yaptı. Erdoğan, "Gazze’deki annelerin, çocukların ve tüm masumların sessiz çığlığına ses olmak için İstanbul’dan dünyaya hep bir ağızdan haykırdık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen "Büyük Filistin Mitingi"nin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

"Gazze'deki tüm masumların sessiz çığlığına ses olmak için İstanbul'dan dünyaya haykırdık" diyen Emine Erdoğan, "Ne zaman ki İsrail zulmü duracak, Gazze’de çocukların güven içerisinde oyunlar oynadığını göreceğiz ancak o gün insanlıktan, vicdan ve merhametten bahsedebileceğiz." açıklamasında bulundu.

Emine Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Gazze’deki annelerin, çocukların ve tüm masumların sessiz çığlığına ses olmak için İstanbul’dan dünyaya hep bir ağızdan haykırdık. Günlerdir ölümle mücadele eden Filistinli kardeşlerimizin acısını yüreklerimizde taşıyoruz.

Ne zaman ki İsrail zulmü duracak, Gazze’de çocukların güven içerisinde oyunlar oynadığını göreceğiz ancak o gün insanlıktan, vicdan ve merhametten bahsedebileceğiz. İşte o gün bizim de gönlümüz ve zihnimiz feraha erişecek.

O vakte kadar Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün, birlik ve beraberliğimizle gösterdiğimiz dayanışmanın Gazze halkına güç olmasını diliyor, Rabbim’den şehit olan Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifa niyaz ediyorum."

 

Kaynak: Haber Global TV