'Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir' demişti! Cihan Kolivar gözaltına alındı

Gündem haberleri AK Parti Ömer Çelik

Son dakika haberine göre; Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler üzerine gözaltına alındı. Kolivar, "Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir" demişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında, katıldığı bir televizyon programında "ekmek" ile ilgili sarf etmiş olduğu sözler nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Kolivar, tepki çeken sözleri nedeniyle gözaltına alındı.

Cihan Kolivar, katıldığı bir televizyon programında "Siz temel gıda maddesi sayıyorsunuz ben saymıyorum.
Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber değil. Kişi başı tüketim 210 kilo; İsveç, Norveç, Japonya’da 50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" demişti.

AK PARTİLİ ÇELİK'TEN CİHAN KOLİVAR'IN SÖZLERİNE TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın, "ekmek" ile ilgili sözlerine sert tepki göstermişti. 

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları ifade etmişti: "Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın sözleri, nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir. Bu şahsın milletimizi ve ekmeği aşağılamanın yanı sıra husumet siyasetinin elamanı olduğunu belli eden açıklamaları ise başlı başına nefret siyasetidir."

 

Cihan Kolivar gözaltı Ak Parti