Dolar, gram altın... İslam Memiş'ten faiz kararı sonrası yeni tahmin

İslam Memiş Merkez Bankası Ekonomi haberleri faiz faiz indirimi dolar Euro

Merkez Bankası politika faizini 750 baz puan artırdı. Beklentilerin üzerinde gerçekleşen bu artış döviz kurunu da etkiledi. Hem Dolar hem de Euro da yüzde 5'lik düşüş gözlemlendi. Peki piyasalarda son durum ne? Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş değerlendirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini 750 baz puan artırarak yüzde 25'e yükseltti. 

Beklentilerin üzerinde gerçekleşen bu durum sonrası, piyasalarda son gelişmeler neler? Doların seyri ne olacak? Haber Global ekibi konuğu, Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ile canlı yayında değerlendirdi.

''Dolar kuru şu anda yüzde 26.52 lira seviyesinde, 3'lük değer artışında, dünkü kayıplarını tamamlamaya çalışıyor. Serbest piyasada 26.50 ve 26.70 lira civarında alım satım makas aralığı açılıyor. Dolayısı ile Dolar kurunda geri çekilmelerin kısa vade için kalıcı olacağını zannetmiyorum.

Merkez Bankası politika faizini 750 baz puan arttırması beklenmiyordu. Anormal durumlarda, haliyle piyasada sert dalgalanmalar var, yatırımcının da soğuk kanlı olması gerekiyor. Fiyat farklarını göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Dövize ihtiyacı olan, altına ihtiyacı olanlar alabilir fiyatlar geriledi.

Yılın son çeyreğinde, yükselişin devam edeceğini öngörüyorum. Merkez Bankası kaynaklı düşüş ve gerilemelerin kalıcı olacağını ise öngörmüyorum.''

 

Kaynak: Haber Global TV

Merkez Bankası faiz politika faizi dolar euro İslam Memiş ekonomi haberleri