Dışişleri Bakanlığı: İspanya, İrlanda ve Norveç’in, Filistin devletini tanıma kararından memnuniyet duyuyoruz

HABER MERKEZİ
Dünya haberleri İsrail Filistin Dışişleri Bakanlığı
Dışişleri Bakanlığı: İspanya, İrlanda ve Norveç’in, Filistin devletini tanıma kararından memnuniyet duyuyoruz

Dışişleri Bakanlığı "İspanya, İrlanda ve Norveç’in, Filistin Devleti’ni tanıyacaklarını açıklamalarından büyük memnuniyet duyuyoruz. " açıklamasında bulundu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise yaptığı açıklamada "Açıklamalar son derece memnuniyet vericidir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İspanya, İrlanda ve Norveç’in, Filistin Devleti’ni tanıyacaklarını açıklamalarından büyük memnuniyet duyuyoruz. Filistin’in tanınması, uluslararası hukukun, adaletin ve vicdanın gereğidir. İşgal altındaki Filistin halkının gasbedilen haklarının geri alınması ve Filistin’in uluslararası camiada hak ettiği statüye kavuşabilmesi bakımından son derece önemli bir adımdır. Türkiye olarak, daha fazla sayıda ülkenin Filistin’i tanıması yönünde çaba harcamayı sürdüreceğiz." denildi.

 AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuya ilişkin yaptığı açıklamada "İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin Devleti’ni tanıyacaklarına dair açıklamaları son derece memnuniyet vericidir. Filistin Devleti’ni tanıma yönünde atılan her adım, tarihin doğru tarafında ve insanlık değerlerinin yanında durmak demektir." dedi.