Dışişleri Bakanı Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Mevlüt Çavuşoğlu Rusya Ukrayna Savaşı Rusya Ukrayna Gündem haberleri
Dışişleri Bakanı Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, Lavrov'a askeri operasyonları durdurmaları konusunda çağrıda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüştü. Lavrov'a arabuluculuk teklifini yineleyen Çavuşoğlu, askeri operasyonların durdurulması çağrısında bulundu.

Açıklamada şöyle denildi:

'Görüşmede Ukrayna’daki son durum ele alınmıştır. Bakan Çavuşoğlu, askeri gerginliğin daha da tırmanmasının kimseye faydası olmadığını vurgulamış ve askeri operasyonların durdurulması çağrısında bulunmuştur.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca, arzu edilmesi halinde, Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasında gerçekleştirilebilecek müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduğumuzu yinelemiştir.'

LAVROV: TÜM YAPICI GÜÇLERLE YAKIN ÇALIŞMAYA HAZIRIZ

Rusya tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada ise, Sergey Lavrov'un Çavuşoğlu'na Rusya'nın Ukrayna krizinin barış ve istikrar çıkarlarına uygun çözümü için tüm yapıcı güçlerle yakın çalışmaya hazır olduğunu söylediği aktardı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Mevlüt Çavuşoğlu Lavrov Rusya ukrayna