Dışişleri Bakanı Fidan'dan Gazze için diplomasi trafiği

Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı yunanistan Ürdün Suudi Arabistan Gazze
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Gazze için diplomasi trafiği

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları aralıksız devam ederken Türkiye de çatışmaların başladığı ilk günden beri olduğu gibi ateşkes sağlanması için yoğun bir diplomasi yürütüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Yunanistan, Ürdün ve Suudi Arabistan dışişleri Bakanlarıyla Gazze'yi görüştü.

Son dakika haberi...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin Yunanistan, Ürdün ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanları ile görüştü. Görüşmelerde çatışmaların durması için ateşkes ve Gazze Şeridi'ndeki siviller için sağlanması gereken insani yardımlar ele alındı. 

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN'DAN GAZZE DİPLOMASİSİ

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 7 Ekim tarihinden bu yana sürüyor.

Türkiye, çatışmaların başından beri uluslararası platformlarda ateşkes çağrısında bulunarak yoğun bir diplomasi yürütüyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki son gelişmelere ilişkin Yunanistanlı, Ürdünlü ve Suudi Arabistanlı mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. 

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada,

"Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile bugün (1 Kasım) bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

Görüşmede, Gazze’deki son gelişmeler ele alınmıştır.

Bakan Fidan, bir an önce tam ateşkes ilan edilmesinin ve Gazze’ye acilen insani yardım ulaştırılmasının önemini vurgulamıştır." denildi.

Bakan  Fidan'ın Ürdün ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanları ile ilgili görüşmelerine ilişkin Bakanlıktan yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan ile bugün (1 Kasım) telefon görüşmeleri gerçekleştirmişlerdir.

Görüşmelerde, Gazze’deki son gelişmeler değerlendirilmiştir. Acil ateşkes sağlanması ve kalıcı barışın teşkili yönünde atılabilecek adımlar ele alınmıştır." 

 

Kaynak: Haber Global TV