Dedeağaç haberi Yunan medyasında

yunanistan Dünya haberleri Türkiye Haber Global atina Dışişleri Bakanlığı Gündem haberleri Hakan Fidan
Dedeağaç haberi Yunan medyasında

Haber Global Web Özel’in gündeme getirdiği, Dedeağaç Limanı'nın ABD savaş gemileri için büyütülmesi amacıyla açılan ihalelerden bazılarının iptal olduğu haberi Yunan medyasında yer aldı. Yunanistan’da yayın yapan “Ethnos” adlı kuruluş Haber Global’i kaynak göstererek gelişmeyi okuyucularına duyurdu.

ABD'nin askeri yığınak yaptığı Dedeağaç Limanı'nın ABD savaş gemileri için geliştirilmesi amacıyla açılan ihalelerden bazıları iptal oldu. Haber Global Web Özel’in gündeme getirdiği gelişme Yunanistan’daki bazı haber kuruluşlarında gündeme taşındı. Yunanistan’da yayın yapan “Ethnos” adlı kuruluş Haber Global’i kaynak göstererek gelişmeyi Yunan okuyucularına duyurdu. Maria Zacharaki imzasıyla yayımlanan haberde Rusya'nın Atina yönetimine baskı yaptığı, son 6 aydır limanla ilgili ABD'nin faaliyetlerinde durağanlık olduğunu aktarıldı.

Dedeağaç haberi Yunan medyasında - Resim : 1
Yunanistan'da yayın yapan “Ethnos” adlı kuruluş Haber Global’in haberini okuyucularına duyurdu.

SEVKİYAT DEVAM EDİYOR

Türkiye sınırına 30 kilometre mesafede bulanan Dedeağaç'ta, ABD'nin askeri sevkiyatları hız kesmeden devam ediyor. ABD üssü, Türkiye ve diğer bölge ülkeleri tarafından dikkatle izleniyor. Miçotakis yönetimi tarafından ABD'ye tahsis edilen liman ve üslerde çok sayıda ABD askeri ve mühimmatı bulunuyor. Son olarak iki hafta önce ABD donanmasına ait "Leroy A. Mendonca" nakliye gemisi Dedeağaç Limanı'na 4. Piyade Tümeni ve 3. Zırhlı Tugay Muharebe Birliği'ne ait yaklaşık 3 bin parça ekipmanı indirdi. Zırhlı araçların ve 3500'den fazla askerin NATO'nun doğu kanadına transfer edileceği belirtildi.

Dedeağaç haberi Yunan medyasında - Resim : 2
ABD'nin Dedeağaç'a askeri yığınağı devam ediyor. 

BAZI İHALELER İPTAL

Haber Global Web Özel'e bilgi veren Batı Trakyalı siyasetçi ve Sibel Mustafaoğlu liman projesinde bazı ihalelerin iptal olduğunu söyledi. Yunan medyasında da aktarılan bilgilere göre ihalesi planlanan projelere 1,5 milyar euro bütçe tahmin edilmişti. Ancak toplam proje için bütçe bulunmasında zorluklar yaşanıyor. En son gelişme olarak Selanik-Toxotes Demiryolu Bağlantısı ve Atina Koropi-Lavrio Limanı Demiryolu Bağlantısı ihaleleri durduruldu. Yunan devleti içinde liman projesiyle ilgili huzursuzluk olduğu belirtilirken Yunanistan Komünist Partisi, Dedeağaç'ta ABD’nin tank sevkiyatını protesto etmişti.

ertan.altan@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel