Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 5 bakan, selin etkisi altında kalan afet bölgelerine gidiyor

Karabük Zonguldak Bartın Sinop Cumhurbaşkanı Erdoğan Gündem haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 5 bakan, selin etkisi altında kalan afet bölgelerine gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bakanlar Yanık, Kurum, Soylu, Kirişci ve Karaismailoğlu, şiddetli yağışların sele dönüştüğü Karabük, Kastamonu, Bartın, Zonguldak ve Sinop'a gidiyor.

Alınan son dakika bilgisine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bakanlar Yanık, Kurum, Soylu, Kirişci ve Karaismailoğlu, şiddetli yağışların sele dönüştüğü Karabük, Kastamonu, Bartın, Zonguldak ve Sinop'a gidiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Karabük'e, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kastamonu'ya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bartın'a, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Zonguldak'a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise Sinop'a gidecek.

Bakanlar, sağanağın etkili olduğu şehirlerde incelemede bulunacak.

KARABÜKTE SON DURUM

Karabük’te sağanak hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yenice ilçesi Karakavuz Mahallesi Yeşilköy mevkiinde dağlardan gelen yağmur suları yolu trafiğe kapattı. Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı iş makineleri yolu açmak için seferber oldu. Trafik, jandarma ekiplerinin kontrolünde her iki istikamette de durduruldu. Uzun araç kuyrukları oluşan yolda yaklaşık 1.5 saatlik çalışma neticesinde trafik yeniden normal seyrine döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 5 bakan, selin etkisi altında kalan afet bölgelerine gidiyor - Resim : 1

"DÜN SABAHTAN BERİ GÜN YÜZÜ GÖRMEDİM"

Bir mahalle sakini, “50 santimetre menfez yapıldı buraya, hiç su gelmeyen yerde 2 metre menfez var. Bizim evlerimiz battı. Ben dün sabahtan beri gün yüzü görmedim suyu çevirmek için. Burada yüzlerce milyar zararımız var. Yukarıdan gelen menfezi doldurdu, o da evlere su gelmesine sebep oldu” dedi.
Karabük’ten Zonguldak’a taşımacılık yapan kamyon şoförü Ömer Dilsiz, “Zonguldak’a giderken yol kapandı. Sel var, felaket var. Yolun açılması için bekliyoruz. Kontak kapattık. Yaklaşık 1 saattir de yolun açılması için bekliyoruz” dedi.

BARTIN'DA BULUNAN AK PARTİLİ TUNÇ: KIRMIZI ALARM DURUMUNDAYIZ

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da sel bölgesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, son durum hakkında bilgi aldı. Bartın’a 3 günde 250 kilogram yağış düştüğünü, 24 saat içinde 100 kilogram daha yağış düşmesi beklendiğini ifade eden Tunç, “Bartın’da 3 günden bu yana 250 kilogram yağış düştü. Meteorolojinin tahminlerine göre önümüzdeki 24 saat 100 kilogram yağış düşmesi bekleniyor. Kırmızı alarm durumundayız. Bartın’ın ilçe ve beldelerinde yoğun bir yağış söz konusu. Devletimizin bütün kurumları, çevre illerimizin destekleri ile Bartın’ımızın çok değişik noktalarında sel riski olan bölgelerde çalışmaları sürdürüyorlar. Biz de şimdi Ulus ilçesindeyiz. Karayolu güzergahında sel baskını olan bölgeler vardı, bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Az önce Abdibaşa bölgesindeydik, orada da hasara uğrayan yerler var. Koçağız ve Hasankadı'da yoğun yağış nedeniyle taşkınlar söz konusu. Arıç Çayı da Bartın Irmağı'nı da yükseltiyor. Bartın Irmağı Arıç Çayı, Ulus Çayı ve Ova Çay, Kozcağız Çayı ile birleştiğinde debinin yükselmesi söz konusu. Ancak şu ana kadar barajlarımız, özellikle Kirazlı Köprü Barajı, 66 milyon metreküp su depolayan barajımız Bartın’ımızı su baskınlarından korudu. Şu anda doluluk oranı yüzde 50 seviyesinde. İnşallah yağışlar bitinceye kadar bu doluluk oranını taşırmadan Bartın’a hizmet eder. Temennimiz bu Kozcağız ve Kışla barajlarımız taşkından koruyan önemli barajlarımız. Yaka selleri var, şehir merkezlerinde yer yer taşınlar var. Özellikle vatandaşlarımızın hasarlı bölgelerden uzak durması lazım. Dere kenarında evi olan, dere kenarında oturan vatandaşlarımız da 112’yi bildirip hemen onları oradan alıp yurtlara yerleştirebiliyoruz. Bu imkanlarımızın hepsi var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 5 bakan, selin etkisi altında kalan afet bölgelerine gidiyor - Resim : 2

"CUMHURBAŞKANIMIZ KONUYU YAKINDAN TAKİP EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sel bölgesindeki durumu yakından takip ettiğini ve tüm Bartın halkına da geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyleyen Tunç, “Devletimiz bütün imkanlarıyla Bartın’da teyakkuz halinde her noktada iş makinasıyla hizmet ediyor. Cumhurbaşkanımız aradı buradaki durumu sordu. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gereken neyse yapılmasının talimatlarını verdi. Bu konudaki hassasiyetlerini biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Bartın halkına geçmiş olsun dikeklerini iletti. İnşallah akşama kadar yağışların devam edeceği bilgisini aldık. Meteorolojinin tahminleri o yönde. İnşallah hasarsız, kazasız, herhangi bir can kaybı olmadan atlatmayı temenni ediyoruz. Sahada çalışan emektarlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ZONGULDAK'TA DERE TAŞTI, YOLLAR SU ALTINDA KALDI

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde etkisini yitiren yağış sonrası sular çekildi. Ancak öğleden sonra yeniden etkili olan kuvvetli yağış ile derelerin debisi yükseldi. Yağmurla birlikte oluşan sel suları dereleri taşırdı. Dereyle yolu birleştiren sel suları vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Vatandaşlar sular altında kalan ana yolda akıntı nedeniyle güçlükle ilerlemeye çalıştı. Bölgedeki bazı evlerin giriş katları da sular altında kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 5 bakan, selin etkisi altında kalan afet bölgelerine gidiyor - Resim : 3

 

 

Kaynak: İHA

cumhurbaşkanı erdoğan yanık kurum Soylu Karabük Kastamonu Bartın zonguldak Sinop