Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mahmud Abbas tepkisi: Bizden özür dilemesi lazım

HABER MERKEZİ
Gündem haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin İsrail
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mahmud Abbas tepkisi: Bizden özür dilemesi lazım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması'nda konuştu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a eleştirilerde bulunan "Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım." dedi.

Rize'de Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"ABBAS KUSURA BAKMASIN, BİZDEN ÖZÜR DİLEESİ LAZIM"

Davet ettiğimiz halde gelmeyen sayın Abbas kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik ama gelmedi. Bekliyoruz bakalım gelebilecek mi? Gelir veya gelmez. Biz Filistinli kardeşlerimizin adına zaten söylenmesi gerekenleri her yerde dile getiriyoruz. Kalbinde zerre kadar insanlık olan hiç kimse böyle bir vicdansızlığı meşrulaştıramaz. Hortlatılmak istenen Haçlı zihniyeti tam olarak işte budur. Bir tarafta Temsilciler Meclisi'nde o Hitler müsveddesi gibi olanın konuşmasını alkışlayan var ama Temsilciler Meclisi'nin dışında binlerce insan bunları lanetliyor. 40 bin masum insanın katilini alkışlayanları gördükçe kendi geleceğimiz için de endişeleniyoruz. Yarın o kirli gözlerini Anadolu'ya dikmeyeceğini kim garanti edebilir?

"TÜRKİYE KENDİ KENDİNE YETER KONUMDA OLMAK ZORUNDADIR"

Bunun için her fırsatta Türkiye güçlü, caydırıcı olmak, kendi kendine yeter konumda olmak zorundadır diyoruz. Ekonomi, savunma, siyaset, turizm, güvenlik, tarımda ve diğer alanlarda tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşmak için koşturuyoruz. Verdiğimiz mücadelenin tek bir gayesi vardır; geçmişte muhannete muhtaç olmanın bedelini çok çekmişizdir. Maruz kaldığımız onca ihanet, sabotaja ve saldırıya rağmen her alanda önemli başarılara imza attık. Ekonomide yılda 5,5 oranında büyüme kaydettik, milli gelirimizi 1,1 trilyon doların üzerine taşıdık. Satın alma paritesine göre ülkemizi dünyada 11. sıraya çıkardık. İhracatımızı yaklaşık 256 milyar dolara yükselttik. Turist sayısını yaklaşık 57 milyona çıkararak büyük başarıya imza attık.