Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'faiz' açıklaması: Tek haneye doğru iniyoruz, özel sektör de düşürmeye başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Ekonomi haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'faiz' açıklaması: Tek haneye doğru iniyoruz, özel sektör de düşürmeye başladı

Malatya'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve sektör temsilcilerine hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz lobilerinin çökmeye başladığını belirterek, "Faizde tek haneye doğru iniyoruz. Özel sektör bankaları da faizleri düşürmeye başladı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da STK ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi. kannat önderlerine hitabında, faiz lobilerinin çökmeye başladığını ifade eden Erdoğan,

"Mandacı ekonomistlere rağmen Türkiye'yi yüzde 5 buçuk oranında büyüttük. Faiz lobileri çökmeye başladı. Faizde tek haneye doğru iniyoruz. Özel sektör bankaları da faizleri düşürmeye başladı. Dış ticaretten sosyal alana kadar ülkemize eşsiz başarılar kazandırdık.

20 yıldır kararlılıkla sürdürdüğümüz reform iradesiyle Türkiye, en büyük ekonomik atılımını bizimle yaşadı. Aziz kardeşlerim, dünya ve Türkiye değiştikçe beklentiler de değişiyor. Hak ve özgürlükler konusunda çıtayı sürekli yukarı taşıyoruz. Hükümet olarak reform irademizi sürdürüyoruz. Bir, Türkiye'de vatandaşa hizmet noktasında kimse bizim elimize su dökemez. İki, milletimizin talep ettiği reformları hayata geçirme hususunda da kimse bizimle yarışamaz" açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan malatya faiz lobisi malatya