Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu ve Akşener'e tepki

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasayla ilgili önemli mesajlar verdi. Konuşmasında, Kılıçdaroğlu ve Akşener'e sert tepki gösteren Erdoğan, CHP lideri için, "Bu kişi milli güvenlik sorunu haline geldi" dedi. Erdoğan, Akşener'in 'başbakanlık' açıklamasına "Hayali bir makama talip" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili, " Şayet teklifler ile hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek yasama yılı bitmeden bu işi Meclis'te neticeye ulaştırabiliriz. Uzlaşma sağlanamaması durumunda ise siyasi partiler olarak zaten yaklaşmakta olan 2023 seçimlerinde hep birlikte milletin terazisine çıkarız. Milletimizin sandıktaki kararı da başımızın üstünedir" dedi.

Anayasada ilk 4 madde tartışmaları hakkında Erdoğan, "Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz.' diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi Kılıçdaroğlu'nun şahsi fikri mi?" diye konuştu.

İYİ Parti lideri Akşener'in 'Başbakanlık' açıklamasına da tepki gösteren Erdoğan, "Bu partinin başındaki hanımefendinin başbakanlığa talip olması da trajikomiktir. HDP gizli ortaklık hakkı ile bu hanımefendiyi veto etmiştir. Akşener hayali bir makama talip, mevcut sistem devam edecek" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Meclisimizin 27. Dönem 5. Yasama Yılı çok daha verimli geçecektir. Şimdiden her birinize çalışmalara yapacağınız katkılar için şükranlarımı sunuyorum. Bu Meclis, Cumhuriyetimizi kurmuştur, ülkemizi çok partili siyasi hayata geçirmiştir, darbelerin ardından milli iradeyi yeniden ayağa kaldırmıştır. Yeni yönetim sistemimizi inşa etmiştir.

"ANAYASADA UZLAŞMA SAĞLANAMAZSA 2023'TE MİLLETİN TERAZİSİNE ÇIKARIZ, KARAR BAŞIMIZIN ÜSTÜNEDİR"

Ülkemizin ilk sivil anayasasını hazırlama teklifimizde ciddiyiz. Meclis'teki diğer partilerden de hazırlıklarını en kısa sürede kamuoyu ile paylaşmalarını bekliyoruz. Şayet teklifler ile hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek yasama yılı bitmeden bu işi Meclis'te neticeye ulaştırabiliriz. Uzlaşma sağlanamaması durumunda ise siyasi partiler olarak zaten yaklaşmakta olan 2023 seçimlerinde hep birlikte milletin terazisine çıkarız. Milletimizin sandıktaki kararı da başımızın üstünedir. 

Türkiye'nin bugüne kadarki en zorlu mücadeleleri, en parlak başarıları hep ekonomi ile birlikte şekillenmiştir. En somut örnek IMF borcumuzdan kurtulmuş olmamızdır. Eski Türkiye'yi hatırlayanlar bu başarının anlamını çok daha iyi bilecekler.

İLK 4 MADDEYİ DEĞİŞTİRMEK KILIÇDAROĞLU'NUN FİKRİ Mİ?

Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz.' diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi Kılıçdaroğlu'nun şahsi fikri mi? CHP'nin 28 Şubat'tan 6-8 Ekim olaylarına, Suriye meselesinden Akdeniz'deki gelişmelere kadar her kritik meselede nasıl ülkenin karşısında saf tuttuğunu unutamayız. Tüm sınır ötesi harekatları engellemeye çalışan bu partinin yerli ve milli olmayan politikalarını milletimize tekrar tekrar anlatacağız.

"AKŞENER HAYALİ BİR MAKAMA TALİP, MEVCUT SİSTEM DEVAM EDECEK"

HDP'nin Milleti İttifakı'nın ortağı olduğu gerek yönetici beyanları ile gerekse CHP belediyelerinin uygulamaları ile bir gerçektir. İYİ Parti'nin bu gerçeğe kör sağır kalarak kendi konumunu koruma çabası artık sürdürülebilir değildir. Bu partinin başındaki hanımefendinin başbakanlığa talip olması da trajikomiktir. HDP gizli ortaklık hakkı ile bu hanımefendiyi veto etmiştir. Çıkıp buna da itiraz edeceklerdir ama manzara ortada. Akşener hayali bir makama talip, mevcut sistem devam edecek. Bir yanda HDP'nin sufleleri ile siyaset yapan bir muhalefet genel başkanı, diğer yanda aynı partinin vetosu ile hayalinden vazgeçen lafta iyi ama hayli kötü duruma düşmüş bir partinin genel başkanı. Bu hanımefendinin 28 Şubat kararlarına ben imza attım, gönülden inanıyorum sözünü de unutmadık. 

 Türk siyaseti, Türk Milleti böyle bir fotoğrafı hak etmiyor. Birbirlerinden hiçbir farkı yok. Akşam yalan, sabah yalan. Dün söylediğini bugün inkar eden bir yapı. Gavurun kılıcını çalan bir anlayışla yapılan işin adı muhalefet değil, taammüden bu ülkeye düşmanlıktır. Türkiye'yi yönetmek için aday olduklarını ilan etmekten korkanlara bu ülke emanet edilemez. Kafalarında gezdirdikleri 40 tilkinin kuyruğunu birbirine dolaştırdıkları için her gün bir başka tarafa savrulanların yarın hangi tarafa yuvarlanacakları bilinemez. Yumuşak karın olarak gördükleri yerlere yumruk sallayanlara bu millet izin vermeyecektir. 

"BU KİŞİ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK SORUNU HALİNE GELMİŞTİR"

Hayatı boyunca devletten aldığı maaş dışında bir iş yapmamış, kamudaki tek icraatı başında bulunduğu SGK'yı batırmak olan birisinin devletin stratejik kararları ile ilgili boş hezeyanlarını milletimizin takdirine bırakıyoruz. Artık bu kişi siyasetin değil tababet ilminin konusu haline gelmiştir. Bu kişi artık milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. 

Ankara, İstanbul belediyelerini kazandınız, asfaltlarını yenileyemiyorsunuz, asfaltlarını. Çukurlardan geçemiyoruz, sular akmıyor, her taraf susuz. Niye suları akar hale getiremiyorsunuz? 

YURT AÇIKLAMASI

Türkiye'nin 1 milyonun üzerinde kapasitesi var, İngiltere'de 550 bin. Dünyanın en fazla öğrenci yurdu kapasitesine sahip ülkeyiz. Yurt sorununun ortaya çıkma sebebi geçen sene ve bu sene başvurularının üst üste binmesi. 

BOĞAZİÇİ TEPKİSİ

Kendi hocalarına bile saygısı olmayan bu tipleri biz öğrenci olarak kabul etmiyoruz. Biz üniversitelerimizi terör kılıklılara bırakamayız. Öğrenci ilim, irfan için gelecek. Bunun dışında asla. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti TBMM grup toplantısı