Kılıçdaroğlu: Yağmur gibi zamlar gelecek

Kemal Kılıçdaroğlu CHP

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP lideri, "Kara kış geliyor. Kara kış ekonomisi yaşayacağız. Yağmur gibi zamlar gelecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Kara kış geliyor. Kara kış ekonomisi yaşayacağız. İnsanlar faturalarını ödeyemiyor. Büyük sıkıntı içinde. Daha henüz bana bu sorulduğunda diyorum ki, baharınızı yaşıyorsunuz, zamlar daha gelmedi" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Milletvekili milletin vekili olacak. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemini getireceğiz derken ana felsefemiz bu. TBMM'de ihale takipçisi vekil olmamalı. İnşallah iktidar olacağız, ilk kanun siyasi ahlak kanunu. Biz inancından, düşüncelerinden ötürü kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Zaman zaman soruyorlar 'Acaba CHP iktidar olduğunda kazanımlar ellerimizden alınır mı?' diye. Hiçbir kazanım ellerinizden alınmadığı gibi yeni kazanımlara sahip olacaksınız CHP iktidarında. Özgür şekilde bizi eleştireceksiniz, sabahın köründe polis kapınızı vurmayacak, 'Neden eleştirdiniz?' diye. Eleştiri geldiği ölçüde siyasetçi adımını daha iyi atar.

"O BİNAYI ÖĞRENCİ YURDU YAPACAĞIZ"

Ankara'nın da içini boşaltıyorlar. Merkez Bankası'nı İstanbul'a nasıl taşıyacağız. Sözde finans merkezi yapmışlar. O binayı öğrenci yurdu yapacağız. Merkez Bankası burada (Ankara) kalacak.

"KARA KIŞ GELİYOR, YAĞMUR GİBİ ZAMLAR GELECEK"

Kara kış geliyor. Kara kış ekonomisi yaşayacağız. İnsanlar faturalarını ödeyemiyor. Büyük sıkıntı içinde. Daha henüz bana bu sorulduğunda diyorum ki, baharınızı yaşıyorsunuz, zamlar daha gelmedi. Kara kışta göreceksiniz Erdoğan ekonomisini. Yağmur gibi zamlar gelecek. Bu zamlarla kim mücadele edecek? Zamlara karşı kim duracak. Onurumuzla duracağız. 

TARIM KREDİ KOOPERATİFİ MARKETİ ELEŞTİRİSİ

Şubat ayında, 1 milyon 202 bin 287 vatandaş elektrik faturasını ödeyemiyor. Martta 4 milyon 753 bin 87 vatandaş ödeyemiyor. Nisan 2021'de 5 milyon 166 bin 423 kişi elektrik faturasını ödeyemiyor. Ocak ayında 1 milyon 37 bin olan sayı, 4 ay sonra 5 milyon 166 bine çıktı. Bir insan ben ödemiyor der mi? 

Erdoğan alıyor Tarım Kredi Kooperatifleri marketine gidiyor, fiyatlar uygun diyor. Fiyatlar sana göre çok uygun tabii. Sen elektrik, su, doğalgaz, dolmuş, taksi, uçak parası ödemezsin. Sen bedava yaşıyorsun zaten. Sen acaba, ayda 2825 lira aylık alan asgari ücretlinin nasıl geçindiğini biliyor musun? Cebinden çıkarıyor, 1000 küsur lira ödüyor, fiyatlar uygun diyor. Milleti mi kandırıyorsun? 

İstanbul'da yüzde 63, Ankara'da yüzde 35 ev kiralarında artış. Alışverişe gitmiş, "fiyatlar makul" diyor. AK Parti ve MHP'ye oy veren kardeşlerim, siz 83 milyonun Londra'da bir avuç tefeciye teslim edilmesini istiyor musun? Geçinme zorluğu çeken, geçmişte AK Parti ve MHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Senin mutfağını bu hale getirdiler.

Devletin bürokratik kademelerinden bütün hırsızları temizleyeceğim. Bunun sözünü veriyorum. Bunlar da artık anladılar ki gidiyorlar. Devletin haremine el uzatmaktan çekinmiyorlar. Yoksa baronlara savaş açarlar. O baron siyasetçiyi teslim almış. Bir uyuşturucu baronu, siyasetçiyi teslim alıyorsa, onun devlete vereceği ne fayda var? Bunu bir tarafa yazalım. Bu mücadeleyi dostlarımızla beraber yapacağız. Yeni, ahlaklı bir sayfayı açacağız. Buradan savcılara da sesleniyorum, siz de kendi geleceğinizi düşünün. Adaleti yerine getirmek saraydan talimat almakla olmaz. Biz bunları düzeltemezsek o zaman niye siyaset yapıyoruz. 

"KANTİNLERDE LOGOLU ÜRÜN SORUNU"

Toplumun her kesiminde ciddi sorunlar var. Kantincilerle bir araya geldim. Kime dokunsam dünyanın sorunu çıkıyor. Sayıları 50 bini bulan kantinci var. 300 bin kişi gibi bir çalışanı var. Ağızlarından çıkan ilk cümle; Bu dönemde tamamen sahipsiz ve yalnız kaldık. Onlara dedim ki, sorunları çözeceğimiz makama bizi siz getireceksiniz. Okullar açıldı, logolu ürünler yok. Ne satacak bunlar, nasıl geçinecekler. MEB'e çağrı yapalım, iki yıl süreyle kira almayın. Niye kira alıyorsunuz? Zaten geçinemiyorlar. Logolu ürünler için tekelleşme kaygısını da dile getirdiler. Onlara şu sözü verdim, pandemi döneminde alınan kredilerin tamamının faizlerini sileceğim. Kantinci arkadaşlarım bunu bir not olarak alsınlar. İktidar olduğumuzda desinler, çocuklara yemek verecektiniz, bizler sağlayacaktık. Evet, yapacağım, göreceksiniz. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Kemal Kılıçdaroğlu CHP TBMM