SON DAKİKA Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta Türkevi açılışında konuştu

ABD Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Türkevi'nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kuruluna katılmak üzere  ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Türkevi'nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.Geçen yıl açılması planlanan ancak koronavirüs nedeniyle açılışı ertelenen Yeni Türkevi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere bulunduğu ABD'de Yeni Türkevi Binası Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının önemli satır başları ise şu şekilde:

-Bu binamız eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başta olmak üzere eski bakanlarımızdan İhsan Sabri Çağlayangil tarafından devletimize kazandırılan arsa üzerinde yükseldi. 

-Türkiye BM'nin kurucu üyelerinden biri olarak uluslararası barış ve güvenliğin tesisi için gösterilen çabalara katkı sağlıyor. 

-"Dünya 5'ten büyüktür" diyerek daha adil bir küresel yöntemi savunuyoruz.

-Milyonlarca mazlum göçmene kapılarımızı açarak daha adil bir sistemin hayata geçirilmesi için çaba harcıyoruz.

-Başarı hikayemizin sembollerinden birisi olarak inşaallah uzunca süre hizmet verecektir. 

-Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'e giden süreçte Türkevi binamız, uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır.

-ABD'de yaşayan vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza yeni bir çatı olacak.

-Başkonsolosluk hizmetlerimiz burada daha iyi bir şekilde faaliyet gösterecektir. 

-Türkevi binamızın kapılarının herkese açık olduğunun bir kez daha altını çiziyorum.

-New York'un örnek binalarından biri olacak yeni Türkevi’nin devletimize, milletimize, Türk – Amerikan toplumuna, Dışişleri Bakanlığımıza ve New York’a hayırlı olmasını diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resami temasları kapsamında yarın İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüşecek. BM (Birleşmiş Milletler) üst düzey toplantıları ise yarın gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşmesinin olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak: Haber Global TV

Birleşmiş Milletler BM cumhurbaşkanı erdoğan Recep Tayyip Erdoğan ABD haberleri